Elevii Liceului „Tudor Ciortea“ au încântat publicul la spectacolul „In memoriam Pavarotti“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festivalul a avut un număr impresionant de participanţi. Foto: arhivă
Festivalul a avut un număr impresionant de participanţi. Foto: arhivă

Cea de-a III-a ediţie a spectacolului „In memoriam Pavarotti" a avut loc la finele săptămânii trecute şi s-a bucurat de un real succes. În premieră pentru evenimentele culturale covăsnene, spectacolul a fost difuzat live pe internet.

Sala Albastră a Bibliotecii Judeţene „Bod Peter" din Sfântu Gheorghe a fost neîncăpătoare pentru cei 180 de spectatori covăsneni şi braşoveni. Tinerii artişti şi Maestrul Szilagyi Zsolt au impresionat publicul. Seara a debutat în sunet de trompetă. Paul Grosar şi Anghel Melodin au interpretat un Duet de Bach, deschizând seria de piese cu mare succes la pubic.

Solişti de aur de la Braşov

Braşovul a fost reprezentat în spectacol. de câţiva elevi ai  Liceului de Muzică „Tudor Ciortea". Flautistul Andrei Ionescu a interpretat „Dansul vrăjitoarelor", clarinetistul Marius Biro a interpretat în premieră la Seri Albastre, partea a II-a a concertului pentru clarinet şi orchestră scris de W. A. Mozart.

Câştigătoarea locului I al Olimpiadei Naţionale de Muzică, naista Liceului de Muzică din Braşov a interpretat „Ave Maria", pianistul Marius Mareş a adus în faţa publicului Scherzo-ul lui Prokofiev. Un moment de maximă audienţă a fost intrarea în scenă a cvartetului condus de prof. Sorin Aftin. Alături de elevii săi, Anghel Melodin (trompetă), Csoma Attila (corn) şi Paul Grosar (tamburină) au transpus într-o variantă modernă un duet de Bach.

De asemenea, Adi Munteanu şi Costi Domniteanu au avut un moment de beatbox şi pian. Cu piesa interpretată la Seri Albastre, cei doi tineri au participat la „Romania's got talent".

Cel care a impresionat cel mai mult publicul a fost maestrului Szilagyi Zsolt, care a interpretat arii celebre din operele Traviata, Elixirul amorulu şi Rigoletto.

Seara s-a încheiat cu inegalabilul Luciano Pavarotti. Publicul a urmărit înregistrarea pe care acesta a realizat-o la aria „Nessun dorma" (Turandot) la Torino în 2006.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite