Braşov: Efectele inundaţiilor combătute cu bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe localităţi din judeţul Braşov vor primi în perioada următoare diverse sume de bani pentru remedirea stricăciunilor provocate de inundaţii în vara acestui an.

Guvernul a alocat, în şedinţa de săptămâna aceasta, suma de 11,2 milioane de lei, din Fondul de intervenţie prevăzut în bugetul de stat din acest an, pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale produse în 22 de judeţe ale ţării, printre care şi Braşovul. Hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial şi este deja pusă în aplicare.

Cele mai mari probleme generate de inundaţii au apărut în judeţul nostru la mijlocul lunii iulie, atunci când s-au înregistrat căderi importante de precipitaţii. Astfel, pe 13 iulie, la aproximativ patru kilometri depărtare de comuna Bod, un dig s-a surpat pe o lungime de aproximativ 20 de metri şi astfel au fost compromise toate culturile pe care apele revărsate le-au întâlnit în cale, pe o suprafaţă de circa 250 de hectare.

Un drum din Zărneşti a fost blocat total de o viitură, în acceaşi perioadă, iar pompierii au fost nevoiţi să intervină pentru a scoate apa din mai multe gospădării şi beciuri din cartierul Stupini şi din localitatea Bran. La Bran un pârâu s-a revărsat şi peste 20 de case au fost inundate, mai mulţi turişti rămând izolaţi în Satul de Vacanţă.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite