Edilii nu sunt interesaţi de transportul ecologic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Braşov troleibuzele au fost înlocuite de autobuze Foto: transira.ro
În Braşov troleibuzele au fost înlocuite de autobuze Foto: transira.ro

Chiar dacă ecologia este pusă pe primul plan în toată lumea, la Braşov, autorităţile nu îşi prea dau interesul pentru a elimina poluarea din oraş, iar locuitorii respira în continuare aerul contaminat de noxele de la maşini.

De exemplu, începând cu anul 2006, în Braşov au fost desfiinţate mai multe linii de troleibuz, dar şi linia de tramvai, iar în locul lor au fost introduse autobuze, care odată cu creştere gradului de uzură, au devenit poluante.

Cu toate acestea, proiectele în privinţa transportului ecologic nu sunt încă o prioritate a Primăriei, chiar dacă acum câţiva ani se vorbea de reintroducerea tramvaiului şi înfiinţarea unor noi linii de troleibuz. Toate aceste au rămas la stadiul de promisiune şi doar vis pentru cei ce se preocupă de protecţia mediului.

Investiţii pe banii UE

Prin Programul Operaţional Regional, edilii ar fi putut accesa fonduri pentru extinderea acestor reţele, cofinanţarea locală fiind de doar 2%. Programul nu le-a tentat însă pe autorităţi, chiar dacă lista oraşelor ce au accesat aceste fonduri este destul de lungă. Promisiuni sunt însă multe. Primăria vrea însă autobuze cu motoare electrice doar în centrul vechi al Braşovului.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite