Echitaţia, noua distracţie de fiţe la munte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doritorii pot învăţa, în câteva ore, cum să meargă la pas, la trap sau la galop. Pentru turiștii sau localnicii care vor să încerce un sport nou, în zona Brașovului sunt deschise două centre de echitație.

Unul dintre cele mai vechi centre de echitaţie din ţară se află chiar în staţiunea Poiana Braşov. „Pentru o oră de călărie se plătesc 80 de lei, bani în care avem inclusă și o cafea sau un suc, după preferințe. Facem și cursuri întregi în care doritorul poate învăța totul, de la ţinută, mers la trap, până la a merge la galop. Cursurile complete conţin 10 ședințe, dar se plătesc doar opt", spune Angela Chiorean, managerul societății.

Centrul din Poiana Braşov deține cai din rasele Lipițan, Huțul, din categoria semigrei și chiar și ponei, pentru cei mici.

Tot aici se pot face și plimbări cu trăsura sau căruța. În primul caz, doritorii trebuie să plătească 150 de lei pentru 4-5 persoane. Pentru o plimbare cu căruța fiecare doritor trebuie să scoată din buzunar 20 de lei. La centrul de echitație din Poiana Brașov, turiștii au parte și de focuri de tabără sau grătare în aer liber.

Călărie în Cheile Râşnoavei

Un alt centru de echitație se află la aproximativ 20 de kilometri de Poiana Brașov, spre Cheile Râșnoavei. „La noi, 45 de minute de călărie costă 60 de lei. Cel mai uşor învață cei mici", ne-a destăinuit Cristina Ducar, proprietara centrului de echitație „Diana".

Și acest centru oferă plimbări cu atelaje pentru relaxare, dar şi pentru. Preţul este de 238 de lei pentru o oră.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite