Ecaterina Bătmîndru, solista de aur a trupei „Seva“ (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra a îmbrăţişat domeniul muzical încă din copilărie, iar acum se poate mândri că ştie să cânte la pian, chitară acustică şi chitară bass. În prezent, Ecaterina face parte din trupa de muzică pop-rock „Seva".

Talentul pentru muzică l-a moştenit de la tatăl ei, un strălucit profesor de muzică. „Am început să cânt de când aveam 5 ani. Părinţii mei i-au cumpărat surorii mele mai mari un pian la care să-şi exerseze cântecele. Din acel moment, de când am auzit ce sunete minunate poate să redea, am rămas fascinată şi legată de aceste acorduri melodioase", mărturiseşte tânăra.

image

Din dorinţa de a evolua pe plan muzical, Ecaterina s-a înscris la Liceul de Artă din Braşov, însă după un an a fost nevoită să se transfere la Colegiul Naţional „Unirea". În perioada liceului a avut prilejul să se îndrăgostească de acordurile de chitară, care au încântat-o pentru totdeauna. „Atunci când eram în clasa a X-a am primit prima mea chitară acustică, instrument pe care îmi compun şi astăzi piesele", a spus Ecaterina.

Solista trupei „Seva"

  Tot în perioada frumoşilor ani de liceu, Ecaterina şi-a întemeiat şi prima formaţie. Sub numele de „Karma", trupa de pop-rock i-a oferit şansa de a participa, cu emoţii, la Festivalul Gaudeamus, unde locul III obţinut la secţiunea „Creaţie" a convins-o  definitiv să se dedice muzicii. 

image

Mai apoi a avut o perioadă în care se pregătea intens la Clubul Elevilor şi cânta alături de o colegă muzică folk. După o scurtă perioadă în care a cântat şi solo, participând la câteva emisiuni tv locale, Ecaterina şi prietenul ei Adi au pus bazele formaţiei pop-rock „Seva". „Iniţial, adică în 2008, am fost 5 în formaţie, eu şi patru băieţi, iar acum suntem patru. Eu sunt solista şi cânt la chitară-bass, Adi este la clape, Dodo la chitară şi Tero la tobe. Ne completăm foarte bine unul pe altul şi sperăm să ne îndeplinim visul de a fi pe placul cât mai multor consumatori de muzică", a declarat pasionata de muzică.

image

A cântat la Kronstadt Folk Festival

Festivalul „Dor de munte" de la Bucureşti, dar mai ales Kronstadt Folk Festival de sub Tâmpa au fost două festivaluri care i-au ajutat să se remarce. Pe viitor, Ecaterina îşi doreşte să scoată un album marca „Seva". „Până în prezent avem şase piese şi urmează să mai compunem încă patru. Fiecare melodie nouă pe care o facem este single-ul nostru", spune solista.

image

Cele şase melodii la care au lucrat până acum şi cu care au încântat publicul cunoscător sunt: „Release Me", „Cerşetori de vise", „Cântec de ploaie", „Urme pe cer", „Sfat uitat" şi „Doza de calm".

Profil:

NĂSCUTĂ. 18 noiembrie 1986, Republica Moldova.

STUDII. Universitatea „Spiru Haret", secţia Management.

FAMILIE. Necăsătorită.

 

Întrebări şi răspunsuri:

Avem intenţia să vă promovaţi şi peste hotare?

Ne-am dori foarte mult să facem mult mai multe piese în limba engleză pe care să le promovăm în Anglia sau Germania, acolo unde publicul este sincer şi cald.

Care este anotimpul sau locul în care te simţi inspirată să compui?

Mă inpiră foarte mult ploaia, iar cel mai mult „spor" la compus am atunci când sunt acasă. Mediul acela cald şi cunoscut, precum şi pianul la care cânt din copilărie mă determină să creez cele mai frumoase versuri.

 

Ce-i place:

Îmi place foarte mult să fotografiez şi să filmez diverse lucruri. Ador îngheţata de pepene galben, să călătoresc prin natură şi să citesc. Lectura pentru mine este un adevărat refugiu.

Ce nu-i place:

Urăsc discriminarea pentru că provoacă foarte multă durere. Nu-mi plac verile extrem de călduroase şi îmi este foarte frică de înălţime şi de întuneric.

ASCULTAŢI MAI JOS PIESELE „CÂNTEC DE PLOAIE“ ŞI „CERŞETORI DE VISE“:

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite