E oficial! Construcţia pasajului Independenţei şi modernizarea Pieţei Unirii încep în vara acestui an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răzvan Murgeanu, secretar de stat la Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului a semnat, astăzi, la Braşov, contractele de cofinanţare pentru cele două proiecte derulate de municipiul Braşov în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare - Polului de Creştere au fost semnate.

Pasajul suprateran de pe strada Independenţei va fi luminat, va avea două benzi de circulaţie şi va fluidiza traficul în zona Tractorul şi Bartolomeu şi va avea o lungime totală de 671, 40 metri. Termenul de execuţie este de 19 luni, iar valoarea totală a proiectului se ridică la aproximativ şase milioane de euro.

Fântână arteziană în Piaţa Unirii

În termen de şapte luni va fi modernizată o suprafaţă de 6.350 metri pătraţi, din care din care 2.300 mp. suprafaţă carosabilă şi 4.050 mp. suprafaţă pietonală. Pavimentul pe zona pietonală va fi înlocuit cu pavele, vor fi amenajate 12 locuri de parcare, o staţie de autocar pentru debarcarea turiştilor şi va fi construită o fântână arteziană. Valoarea totală a proiectului este de 1,25 milioane de euro.

„Braşovul se numără printre puţinii poli de creştere care au scos proiecte şi mă bazez pe capacitatea echipei ca la mijlocul anului să semnăm alte proiecte. Cele două proiecte sunt interesante pentru Braşov, iar dorinţa noastră ar fi licitaţiile să se durezele cât mai repede pentru ca implementarea să dureze puţin. Cel mai prost la acest capitol sunt polii din partea de sud-est a ţării, unde există un singur proiect depus şi niciunul semnat", a declarat Răzvan Murgeanu, secretar de stat Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Edilii braşoveni promit că, peste aproximativ o lună, vor semna actele pentru alte două proiecte similare. Este vorba despre modernizarea Filarmonicii Braşov şi construirea unei şosele de legătură între străzile 13 Decembrie şi Hărmanului, prin viitorul cartier Coresi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite