EXCLUSIV Avocatul Victor Teodorescu va fi judecat la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În boxa acuzaţilor va sta sta şi Victor Preşmereanu, acuzat că a ucis-o cu sânge rece pe Violeta Teodorescu. Celor doi li s-a prezentat materialul de urmărire penală şi redactează rechizitoriul prin care cei doi vor fi trimişi în judecată sau, deşi este puţin probabil, vor fi scoşi de sub urmărire.

Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul instanţei supreme a finalizat, luni, ancheta în cazul avocatului Victor Teodorescu, acuzat că a comandat uciderea soţiei sale prin intermediul lui Erwin Preşmereanu, fiul unei cliente mai vechi. Atât Teodorescu, cât şi Erwin Preşmereanu au fost aduşi, luni, la Parchetul General, unde li s-a prezentat materialul de urmărire penală, urmând ca procurorii să redacteze rechizitoriul prin care decid trimiterea în judecată a celor doi sau scoaterea lor de sub urmărire penală. Dacă vor fi trimişi în judecată, cei doi urmează să fie judecaţi la Braşov.

Dosarul, aşteptat la sfârşitul lunii

Instanţa care are competenţa materială şi teritorială să soluţioneze cauza este Curtea de Apel, având în vedere calitatea de avocat al lui Teodorescu şi locul săvârşirii faptei. Apărătoarea lui Erwin Preşmereanu, principalul suspect al uciderii Violetei Teodorescu vrea ca procesul să se judece în alt oraş.

Cred că procurorul de caz va termina în curând redactarea rechizitoriului şi dosarul va ajunge la Braşov spre sfârşitul lunii, fiindcă lui Preşmereanu îi expiră mandatul de arestare în data de 30 august. Urmează ca instanţa să fixeze primul termen de judecată, care va fi cu siguranţă la Braşov. Pentru mai multă siguranţă şi acurateţe voi cere strămutarea dosarului, având în vedere că Victor Teodorescu a fost procuror în Braşov. În ceea ce îl priveşte pe clientul meu, el a recunoscut fapta şi alte probe nu mai de administrat", a declarat avocata lui Erwin Preşmereanu, Silvia Pârşan. În ceea ce îl priveşte pe Victor Teodorescu, Silvia Pârşan îl consideră autorul moral al faptei.

Nu există filmări şi interceptări

La polul opus, apărătoarea lui Victor Teodorescu, Lorette Luca, consideră că din punctul ei de vedere probele care sunt la dosar sunt insuficiente pentru a-l acuza pe clientul ei de instigare la omor calificat.

La dosar există şi biletul în care Victor Teodorescu a scris toţi paşii şi comportamentul pe care trebuie să-i urmeze criminalul când va intra peste soţia lui. Acesta a fost expertizat de două ori şi specialiştii au ajuns la o singură concluzie: scrisul îi aparţine avocatului.

Din punctul meu de vedere sunt probe indirecte care nu pot duce la o condamnare. Probele considerate solide la dosar sunt doar declaraţiile lui Preşmereanu, ale mamei lui şi acel bilet. Nu am filmări şi interceptări la dosar", a spus Lorette Luca.

Avocatul şi-a recunoscut indirect fapta

Dacă iniţial Teodorescu a negat orice implicare în acest caz, la ultima declaraţie dată în faţa anchetatorilor, avocatul a susţinut că doar a vrut să îşi sperie nevasta, nu să o omoare, ba chiar i-ar fi cerut ucigaşului să nu o atingă.

Am acceptat, din nefericire, gândindu-mă că soţia mea nu va riposta. Purtasem de mai multe ori discuţii cu ea în care i-am spus cum să reacţioneze dacă încearcă cineva s-o jefuiască, respectiv, niciodată, sub nicio formă, «să opui rezistenţă sau să încerci să ripostezi»" a declarat avocatul în faţa anchetatorilor.

Filmul crimei

Soţia avocatului Victor Teodorescu, Violeta Teodorescu, a fost omorâtă în data de 29 martie 2011. Potrivit procurorilor, în jurul orelor 16.30-17.00, Erwin Preşmereanu a intrat în casa familiei Teodorescu şi, folosindu-se de un cuţit şi un corp dur, i-a provocat Violetei Teodorescu 40 de leziuni la nivelul capului şi gâtului, victima decedând în chinuri groaznice. Erwin Preşmereanu a fost reţinut la trei zile după comiterea faptei, după ce anchetatorii au găsit amprentele lui la locul crimei. Tot el l-a implicat şi pe Victor Teodorescu în acest dosar.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite