EXCLUSIV / Război imobiliar pentru terenul Kronospan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Oancea acuză Kronospan că i-a ocupat abuziv terenul
Mihai Oancea acuză Kronospan că i-a ocupat abuziv terenul

Bărbatul susţine că societatea Kronospan i-a ocupat abuziv terenul şi nu vrea  să-l despăgubească la valoarea reală a imobilului.

De aproape şase ani, braşovenii Mihai Oancea şi Alexandru Rusu încearcă să reintre în posesia unui teren, în suprafaţă de circa 17.000 de metri pătraţi, aflat acum sub noua fabrică Kronospan, din Stupini.  

Mihai Oancea ne-a declarat că, în cursul anului 1998, reprezentanţii firmei amintite au cumpărat în zonă peste 40 de hectare.

„Ne-au cerut şi nouă să le vindem pământul, însă am refuzat. În 2002, când au cerut la Cartea Funciară întabularea pe toate terenurile cumpărate de la proprietari, au inclus pe listă şi suprafeţele noastre.

Cei de acolo au refuzat întabularea pentru terenurile noastre, însă, atunci când au făcut totalul suprafeţelor, au uitat să scadă ceea ce Kronospan nu putea dovedi că a cumpărat.

Am aflat de toate acestea din 2004 încoace, de când ne tot judecăm cu ei. Ne-au ocupat ilegal terenurile şi vor să ne despăgubească la nişte preţuri infime", ne-a spus Oancea.

El mai susţine că firma nu a depus, până acum, în niciunul dintre cele cinci procese aflate pe rolul instanţelor braşovene, vreun act prin care să dovedească faptul că ar fi cumpărat terenurile.

Acuzaţii respinse

De cealaltă parte, Oana Bodea, purtătorul de cuvânt al firmei Kronospan, ne-a spus că „terenurile la care face referire familia Oancea sunt proprietatea Kronospan, fiind dobândite în anul 1998, prin încheierea de contracte de vânzare-cumpărare cu persoane fizice de bună credinţă, care au vândut aceste terenuri în baza unor titluri de proprietate perfect valabile".

În ceea ce priveşte declaraţia conform căreia firma nu ar fi prezentat în instanţă niciun document din care să rezulte că a dobândit cei aproximativ 17.000 de metri pătraţi revendicaţi de Oancea şi Rusu, purtătorul de cuvânt a precizat că acest lucru nu este adevărat şi că firma ar fi intrat în proprietatea terenurilor în litigiu pe baza unor contracte de vânzare încheiate cu persoane care au fost puse în posesie pe baza Legii 18.

Cât despre intenţia de „despăgubire", Oana Bodea a spus că „firma Kronospan nu i-a oferit niciodată lui Mihai Oancea sume de bani. Dimpotrivă, reclamanţii au făcut presiuni nenumărate, prin care au solicitat sume de bani pentru a renunţa la procesele aflate pe rol şi la diferitele reclamaţii înaintate la diferite instituţii locale".

Greşeală recunoscută

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară a recunoscut acum doi ani, printr-o adresă trimisă lui Mihai Oancea, că suprafaţă pe care s-a întabulat Kronospan în 2002 este greşită. Agenţia a sugerat, atunci, deschiderea unui proces de rectificare funciară.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite