EXCLUSIV/ Doi ciobăneşti mioritici au cucerit Danemarca (FOTOGALERIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi câini din rasa ciobănesc mioritic, de 11 luni, au dovedit peste hotare că au aptitudini de campioni. Ei au cucerit cinci titluri la Campionatul Mondial al Câinilor „World Dog Show", desfăşurat în perioada 24-27 iunie la Herning, în Danemarca.

Braşoveanul Constantin Gotcă, stăpânul celor doi câini de talie mare, este mândru de performanţele juniorilor. Patrupedele cu care a participat la marea expoziţie canină sunt fraţi, nu au împlinit încă un an şi provin dintr-o familie de campioni.

image

Fag de Gotcă, masculul şi Fraga de Gotcă, femela, cum se numesc cei doi „membri" ai familiei,  au impresionat juriul prin frumuseţe, sănătate, dar mai ales, prin ţinuta în ring. La concursul pentru junior, ambii câini au luat locul I. De asemenea, ciobăneştii mioritici au câştigat şi titlul de cel mai bun mascul/cea mai bună femelă.

image

A luat „Marele premiu"

Marele premiu al campionatului mondial din Danemarca a fost câştigat de Fag de Gotcă. Acesta a fost desemnat cel mai bun câine al concursului, reuşind să-i învingă pe toţi cei peste 19.000 de câini participanţi.

image

„Câinii mei au câştigat pentru că între mine şi câini există o relaţie perfectă, bazată pe respect. De asemenea, antrenamentele au contat foarte mult. Un junior va ajunge să câştige în faţa unui senior atunci când te implici foarte mult.  În urma acestor titluri câştigate, am demonstrat că şi un junior poate fi antrenat şi poate câştiga concursuri de amploare", mărturiseşte dresorul de câini.

image

Cele două animale care s-au afirmat peste hotare nu s-au aflat la primul concurs. Înainte de vizita în Danemarca, cei doi au participat la alte 11 expoziţii canine, unde au avut performanţe deosebite.

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite