Două spitale din Braşov ies din subordinea Ministerului Sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 70 de spitale de urgenţă şi de psihiatrie din ţară au fost propuse de Ministerul Sănătăţii pentru trecerea, de la 1 iulie, la autorităţile locale. Printre acestea sunt şi două unităţi sanitare din Braşov.

Singurele care rămân nedescentralizate sunt spitalele de urgenţă din principalele centre universitare. Celelalte sunt propuse a fi trecute la consiliile judeţene pe principiul proprietarului imobilului în care funcţionează unitatea sanitară. Cu toate acestea, partea de urgenţă din spitale, adică Unitatea de Primiri Urgenţe şi Centrul de Primiri Urgenţe, vor fi finanţate în continuare de către Ministerul Sănătăţii.

Astfel, din cele 435 de unităţi sanitare publice existente în prezent, vor fi transferate autorităţilor locale, până la 1 iulie, 373 de spitale, respectiv peste 85 la sută din cele aflate în sistemul public.

Printre unităţile sanitare trecute la consiliile judeţene sau la cele locale sunt: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov şi Spitalul de Psihiatrie şi Neurologie Braşov.  

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite