Braşov: Dosarul Eliana Mall, tranşat la Tribunal (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Controversatul om de afaceri Abraham Cohen cere 10% din complexul comercial de la ieşirea din Braşov. El vrea 10% din complex pe motiv că l-ar fi ajutat pe Michael Shoushan să recupereze de la Maor Zinger o datorie de 1,7 milioane de euro.

Deşi Abraham Cohen este cel care a deschis acţiunea în instanţă, procesul bate pasul pe loc. La termenul trecut, avocatul lui Cohen a lipsit ceea ce a condus la amânarea cauzei pentru data de astăzi.

Întreaga poveste a început în anul 2008, când Maor Zinger a cedat Eliana Mall de pe societatea Tivina SRL către ISRO House, societate administrată de cetăţeanul israelian Michael Shushan şi care are ca asociat unic Hectare LTD, firmă cu sediul în Tel Aviv. Zinger a cedat Eliana Mall după ce l-a păcălit pe Shushan cu 1,7 milioane euro.

Concret, Shushan a cumpărat de la Zinger trei terenuri pentru a dezvolta unei afaceri imobiliare, cu promisiunea că preţul va fi cel de achiziţie. Tranzacţia s-a încheiat pentru suma de 3,5 milioane de euro. „Din păcate, pe acele terenuri nu se putea construi nimic şi cred că Zinger cunoştea acest aspect", a explicat Emil Bivolaru, avocatul lui Shushan. Investitorul a realizat că a cumpărat terenurile la suprapreţ după ce Abraham Cohen, fost partener de afaceri cu Ori Zinger, i-a deschis ochii.

Zinger şi-a recunoscut datoria

Israelienii din Tel Aviv l-au convocat pe Zinger la discuţii şi, în septembrie 2006, acesta a semnat un acord prin care îşi recunoştea datoria de 1,7 milioane euro faţă de ISRO House şi Hectare LTD, obligându-se să se achite de ea într-o lună de zile.

Banii nu au fost restituiţi într-o lună, fapt care i-a determinat să semneze un acord cu Abraham Cohen, care se obliga să îl convingă pe Zinger să le restituie datoria, în schimbul unui comision de 10% din suma recuperată. Acordul s-a semnat în noiembrie 2006, dar Cohen nu a făcut nimic", spune Emil Bivolaru.

Cohen se vrea proprietar la Eliana Mall

În februarie-martie 2007, mai multe imobile din Israel ale lui lui Zinger au fost puse sub sechestru, la iniţiativa celor de la Hectare LTD. La jumătatea anului trecut, Zinger le-a propus un schimb: renunţarea la sechestru pentru Eliana Mall, la care se adaugă restituirea celor trei terenuri cumpărate de ISRO House şi 500.000 euro, plus TVA. Totul a fost în regulă până când, în baza acordului semnat de ISRO House cu Cohen, acesta din urmă a cerut în instanţă cei 10% comision pentru „recuperarea" datoriei de la Zinger.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite