Braşov: Doi urşi, deţinuţi ilegal într-o grădină, ar putea fi aduşi în rezervaţia de la Zărneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristina Lapis, preşedinta Asociaţiei „Milioane de prieteni“, care se ocupă de Sanctuarul Urşilor de la Zărneşti, speră să aducă la Braşov alţi doi urşi

Urşii deţinuţi ilegal la noi în ţară sau cei abuzaţi îşi găsesc adăpost în Sanctuarul Urşilor din Zărneşti „Libearty". În prezent, în rezervaţia din judeţul Braşov sunt adăpostiţi 58 de urşi, iar acum, acestora li s-ar putea alătura alţi doi urşi deţinuţi de o persoană din localitatea Fântânele, judeţul Arad.

„Chiar dacă există o lege care interzice deţinerea animalelor sălbatice în captivitate, şi că România a semnat Convenţia de la Berna fără rezerve în anul 1993 (lege nr.13/1993), acest bărbat deţine urşii în grădina sa. În plus, pe poarta casei bărbatului se află şi un afiş pe care scrie «Nu intraţi, dacă nu vreţi să fiţi electrocutaţi sau împuşcaţi!»", a declarat Cristina Lapis, preşedinta Asociaţiei „Milioane de prieteni".

Preşedinta ONG-ului este nemulţumită că toate demersurile pe care le-am făcut către Direcţia Sanitar Veterinară Arad, Garda de Mediu şi organelor competente de la Bucureşti, legea nu se poate aplica în acest caz, pentru că nimeni nu îndrăzneşte să treacă de poarta bărbatului.

Cristina Lapis spune că problema constă în faptul că urşii au putut fi achiziţionaţi cu o simplă chitanţă şi sunt deţinuţi fără autorizaţie de la Direcţia Sanitar Veterinară Arad. Totuşi, preşedinta Asociaţiei „Milioane de prieteni“ spune că nu va conteni cu demersurile până când cei doi urşi din Arad nu vor locui într-un mediu propice.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite