Braşov: Doar 58 de candidaţi au promovat Bacalaureatul în urma contestaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Braşov (IŞJ) în urma contestaţiilor gradul de promovabilitate în judeţul Braşov a crescut cu 1,1%, ceea ce înseamnă că de la un procent de 45,89 a crescut la 46,99, după contestaţii.

Doar 58 de candidaţi au promovat examenul de Bacalaureat în urma contestaţiilor. 243 de candidaţi au reuşit să-şi mărească notele, iar 96 şi le-au micşorat. În total, la Braşov au fost depuse 1729 de contestaţii, cele mai multe la limba şi literatura română.

Isabela Cociş îşi va petrece toată vara cu burta pe carte. Tânăra a reuşit să-şi ridice nota la matematică în urma contestaţiilor, de la 3, 80 la 5, dar degeaba. Nota de 5,10 la bilologie şi nota de la proba de limba şi literatura română de doar 7.00 nu o ajută să acumuleze decât media 5,70. „Am fost la un pas de a lua Bacalaureatul în urma contestaţiei, dar nu a fost să fie. Subiectele de la matematică au fost foarte grele, nu m-am putut descurca deloc la partea a doua. Mi-am propus să fac medidaţii şi să mă înscriu în sesiunea de toamnă", a spus, cu zâmbetul pe buze, Isabela.

Vacanţă scurtă

Tânăra a terminat Colegiul Tehnic „Mircea Cristea" şi spune că a făcut meditaţii şi înainte de Bacalaureat, chiar la matematică, unde nu a simţit niciodată că excelează. Când vine vorba despre vacanţă, Isabela recunoaşte că nu merită una adevărată în această vară, dar va pleca probabil într-una mai scurtă decât de obicei.

Jale şi în cazul unui tânăr foarte sigur de rezultatele sale. Adrian Bologa a făcut contestaţie la Bacalaureat, fiind nemulţumit de nota de la biologie. Surpriză, însă. În urma recorectării, nota i-a scăzut cu un punct. „Luasem 8,5 la biologie şi acum am 7,5. Nu mă aşteptam la un asemenea rezultat, sunt surprins, mai ales că m-am pregătit foarte mult", a spus tânărul absolvent al Liceului „Andrei Mureşianu".

A făcut meditaţii

Tânărul spune că subiectele nu i s-au părut grele, dar că tot a fost nevoit să facă meditaţii. „Ca să fiu sigur că iau note bune am mai făcut şi meditaţii. Sunt convins că dacă nu făceam nu aş fi luat o medie bună", a spus Adrian.

După părerea lui Adrian, de vină pentru rezultatele slabe de la Bacalaureat sunt în primul rând elevii, care nu mai au niciun interes pentru şcoala. „Nu cred că profesorii au vreo vină. Cred că în ziua de astăzi să ai şcoală contează cel mai ăuţin pentru unii", a spus tânărul.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite