Braşov: Distracţie pe săturate la Târgul de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Zeci de vizitatori s-au înghesuit la Târgul de Crăciun Foto: Stelian Grăjdan
Braşov: Zeci de vizitatori s-au înghesuit la Târgul de Crăciun Foto: Stelian Grăjdan

Organizatorii târgului de la Nürnberg sunt încântaţi de cum arată „fratele" braşovean. Sute de persoane au venit la Baza „Olimpia", pentru a asista la concertul Holograf  şi „botezul"  zimbrilor de la Vama Buzăului.

Aflaţi pe patine, pe patinoar, în tribună sau printre căsuţele Târgului de Crăciun, câteva sute de braşoveni au asistat aseară la spectacolul organizat la Baza „Olimpia", de Consiliul Judeţean (CJ) şi Clubul Economic Braşov.

Seara a fost deschisă de recitalul unui cvintet de suflători care, din balconul clădirii „Olimpia", au prezentat publicului mai multe cântece de Crăciun din toată lumea, precum şi colinde autentice româneşti. În tot acest timp, ca de altfel pe parcursul întregii seri, patinoarul a fost populat de zeci de persoane de toate vârstele. Werner Braun, preşedintele Clubului Economic German, ne-a declarat că „am trimis imagini înregistrate de la Târgul de Crăciun celor care se ocupă de organizarea manifestării similare de la Nürnberg, iar aceştia ne-au felicitat pentru această primă ediţie".

Cei prezenţi aseară în zona „Olimpia" s-au delectat şi cu un spectacol laser, intitulat „Muzică şi lumini", moment urmat de aprinderea luminilor din bradul de Crăciun.

„Botezul" zimbrilor de la Vama Buzăului

Fiecare dintre zimbrii de la rezervaţia din Vama Buzăului a fost „năşit" aseară de către un om de afaceri din braşovean. Astfel, pentru ca animalelor să nu le lipsească nimic, fiecare „naş" a donat câte 600 de euro, urmând ca, timp de un an, să primească periodic informaţii despre starea „finului".

Una dintre atracţiile Târgului de Crăciun este vinul fără alcool, adus special cu această ocazie din Germania. Produsul este realizat din diferite plante şi fructe şi poate fi consumat chiar şi de copii. Bianca Drăghici, una dintre comerciantele care vinde acest vin, spune că „produsul nu trebuie fiert, dar poate fi încălzit. Se vinde foarte bine. Avem de vânzare vin cu diferite arome, de la fructe precum portocalele, până la vinul cu aromă de ciocolată".

Seara s-a încheiat cu un concert al formaţiei „Holograf", venită special la Braşov pentru a susţine campania de strângere de fonduri pentru rezervaţia de zimbrii.

Donaţi jucării pentru copiii săraci!

Sute de jucării s-au adunat în primele zile ale Târgului, prin donaţiile braşovenilor care vor să ajute copiii săraci din satele judeţului. Iniţiatorii demersului, respectiv Food Bar Consult, în parteneriat cu filiala locală a Organizaţiei „Salvaţi copiii!"  au amenajat la parterul clădirii „Olimpia"  un loc în care braşovenii pot dona hăinuţe sau jucării pe care nu le mai folosesc. Alături de „Salvaţi copiii!" se vor afla, pe parcursul Târgului de Crăciun şi artistul plastic Gabriel Stan şi cunoscutul bucătar Jakob Hausmann, care vor încerca să atragă donaţii către filiala braşoveană a organizaţiei.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite