Braşov: Director de producţie, acuzat de luare de mită şi înşelăciune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul de la Direcţia de Producţie Braşov din cadrul S.C. Teleconstrucţia S.A. Bucureşti este acuzat că a pretins şpagă de peste 20.000 euro de mii de euro pentru a favoriza atribuirea unor lucrări de construcţie ce urmau a fi executate pentru societatea S.C. Romtelecom SA.

Alexandru Paul Lupu  a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Serviciul Teritorial Braşov pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită şi înşelăciune, în formă continuată. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA Braşov, faptele s-au petrecut în între anii 2005 şi 2007.

În cursul anului 2005, Lupu Alexandru Paul, în calitate de director de producţie la Direcţia de Producţie Braşov din cadrul S.C. Teleconstrucţia S.A. Bucureşti, i-a promis denunţătorului că îi va facilita încheierea unor contracte de sub-antrepriză cu S.C Romtelecom S.A. În schimb, Lupu i-a cerut acestuia un comision de 10% din valoarea totală a lucrărilor ce urmau a fi executate de firma denunţătorului în baza contractelor încheiate.

Comisionul de 10% pretins de Paul Lupu s-a ridicat, în final, la suma de 20.000 Euro, însă banii s-au materializat în lucrări de construcţie pe care firma denunţătorului le-a executat în perioada 2006 - 2007 la casa inculpatului.

Alexandru Lupu nu s-a oprit aici. Tot între 2006-2007 Lupu s-a dat drept factor de conducere în cadrul Romtelecom şi i-a promis aceluiaşi denunţător că şi pe viitor îi va repartiza alte lucrări pe care Romtelecom preconiza că le va efectua în spaţiile pe care le deţine în Braşov.  În acest sens „a pretins şi primit de la denunţător sume de bani şi bunuri în valoare de peste 7.000 Euro, sub pretextul că le va da mai departe directorului de la Bucureşti în scopul sus menţionat. Procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui imobil aparţinând inculpatului", se arată într-un comunicat oficial al DNA.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Braşov.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite