Braşov: Denisa Miruna Tănasie este campioană la kata şi kumite (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirunei îi place, la nebunie, să practice karatele
Mirunei îi place, la nebunie, să practice karatele

Miruna practică artele marţiale de aproape opt ani, iar până acum, luptătoarea a reuşit să se remarce la diverse concursuri de profil, organizate în ţară.

Miruna Tănasie este elevă în clasa a VIII-a la Şcoala Generală nr. 25. Pentru că era atletică de mică, părinţii au înscris-o la cursuri de gimnastică ritmică. „Încă nu împlinisem trei ani când am început cu gimnastica ritmică. Mi-a plăcut foarte mult", spune tânăra.

Avându-l ca exemplu pe tatăl ei, care practică judo, fata a trecut de la gimnastică la artele marţiale pe care le practică de la vârsta de şase ani. „ Acest sport este unul al minţii şi nu al violenţei, aşa cum crede toată lumea. Am învăţat să mă stăpânesc şi să anticipez mişcările adversarului", mărturiseşte Miruna.

brasov, karatista brasov, sport brasov, portret brasov, eleva brasov, scoala generala nr 25 brasov

S-a luptat cu copii mai mari

Când avea doar şase ani şi opt luni, Miruna a avut curajul să intre în prima ei competiţie şi să se lupte cu copii de opt ani. „Pentru curajul meu am primit un premiu de consolare. Pe diplomă scria că am fost cel mai mic participant din concurs", a mai spus Miruna.  

image

Miruna s-a remarcat la concursurile de karate organizate în ţară. A obţinut, pe rând, locurile I, II şi III la probele de kumite şi kata. „ Fac antrenament de două ori pe săptămână, iar atunci când se apropie competiţiile, antrenamentele sunt şi mai numeroase", a declarat karatista.

brasov, karatista brasov, sport brasov, portret brasov, eleva brasov, scoala generala nr 25 brasov

Îi place să se lupte cu băieţii

În prezent, Miruna are centura verde, iar cea mai mare dorinţă a ei este să o obţină pe cea neagră. Cel mai mult îi place să se lupte cu băieţii. „ Atunci când lupt cu ei trebuie să fiu şi mai puternică, pentru sunt mai greu de învins. În confruntările cu fete mi-e milă să lovesc", mărturiseşte Miruna.

brasov, karatista brasov, sport brasov, portret brasov, eleva brasov, scoala generala nr 25 brasov

Pentru că cel mai mult îi plac consursurile de kata, care sunt mai mult demonstrative, Miruna ar vrea să practice capoeira, un sport apreciat pentru gradul ridicat de spectacol pe care îl fac luptătorii, pe ritmuri de muzică braziliană.

image

Întrebări şi răspunsuri:

Pentru ce competiţie te pregăteşti acum?

Vreau să merg la un open care va avea loc la Budapesta, în Ungaria. Aici va fi mult mai greu pentru că vor participa karatişti din mai multe ţări. Va trebui să mă antrenez şi mai mult şi să dovedesc că sunt profesionistă.

Care a fost cel mai greu antrenament de până acum?

Anul acesta am fost în cantonamentul naţional de la Eforie Nord, unde m-am antrenat din greu, sub îndrumarea celor mai mari sensei din ţară. Totul a meritat pentru că îmi doresc să devin cea mai bună karatistă.

image

Ce-i place:

Miruna este pasionată de modă şi de aceea face schiţe cu diverse rochii şi îşi aranjează prietenele. Fetei îi plac foarte mult şi câinii. „Am un cocker american, alb cu negru pe care îl iubesc tare mult", spune karatista.

Ce nu-i place:

„Nu-mi place să primesc comenzi, nu suport să mănânc sau să vă ciuperci şi nu port pisicile pentru că sunt linguşitoare", susţine Miruna.

Profil:

NĂSCUTĂ: 4 octombrie 1996, Braşov

FAMILIE: Şcoala Generală nr. 25, Braşov

STUDII: părinţi, o soră

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite