Braşov: Decoraţi-vă casa cu mobilă ecologică!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii de la Industria Lemnului sunt principalii artizani care dau tonul la această modă. Rochii din lemn, mese şi scaune din carton combinat cu lemn, traiste şi linguri pentru decorarea casei sunt câteva dintre atracţiile expoziţiei.

Nicolae Tacu, masterand la primul program de master de eco-design din Braşov, a reuşit să creeze o masă şi un scaun din carton, combinat cu lemn. Eco-designerul a reuşit să-şi breveteze invenţia, iar colecţia sa se numeşte „Cardboard Love", adică „Dragostea de carton".

A câştigat câteva premii cu creaţia sa, unul chiar în Danemarca. Spune că, în România, nimeni nu i-a preţuit munca. „Materialele au fost foarte greu de achiziţionat şi a fost foarte complicată tăierea formei. Tot procesul durează undeva la patru zile, mai ales partea de lipire a plăcilor de carton şi a lemnului de balsa, cel mai uşor lemn din lume, care este folosit în aeromodelism. Testele făcute asupra produselor mi-au demonstrat că rezistă la o greutate de 350 de kilograme. Din punct de vedere al rezistenţei în timp, supunerea la intemperii, aer, apă, am remaract că nu sunt foarte mari diferenţe. Am văzut scaune la fel, care au deja doi ani şi au o stare foarte bună. O recomand atât la interior, cât şi la exterior, pentru terase sau piscine",  ne-a dezvăluit Tacu. Un set de două scaune, plus masa, costă 500 de euro.

Toate obiectele pot fi admirate până luni, ora 20.00, la Aula Universităţii Transilvania, unde sunt organizate 12 expoziţii culturale, pe diferite teme.

Citiţi mai multe despre mobila ecologică în:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite