Braşov: De sărbători, râşnovenii şi săcelenii reînvie tradiţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Micuţii îl vor putea întâlni pe Moş Crăciun în centrul Râşnvoului
Micuţii îl vor putea întâlni pe Moş Crăciun în centrul Râşnvoului

Cei care vor ajunge începând cu acest sfârşit de săptămână în cele două oraşe vor avea parte, pe lângă un decor deosebit, de momente speciale şi spectacole, care vor prezenta obiceiurile strămoşeşti.

De sărbători, în oraşele Săcele şi Râşnov vor fi reînviate tradiţiile de altădată. Turiştii şi localnicii vor avea parte de momente speciale pregătite de Ansamblul Folcloric „Doina Moţului", din Maramureş, din care fac parte dansatori, colindători şi vestitele tulnicărese. Sezonul de iarnă va fi deschis oficial, mâine dimineaţă, la Săcele, când la Biserica „Adormirea Maicii Domnului" va fi susţinut un recital al corului bărbătesc al bisericii, după care oaspeţii din Maramureş le vor oferi celor prezenţi două spectacole folclorice în aer liber, în parcul Electroprecizia şi în parcul „Ştefan cel Mare".

Râşnovul, pietonal

Începând cu ora 18.00, distracţia se va muta în Râşnov, unde vor fi pornite instalţiile ornamentele şi cele care împodobesc bradul din centrul oraşului. „Am vrut să creăm cât mai bine atmosfera sărbătorilor de iarnă, iar în acest sens, începând de sâmbătă, străzile din centru vor fi exclusiv pietonale", a explicat primarul Adrian Veştea. Aici, micuţii îl vor putea întâlni pe Moş Crăciun şi îi vor putea transmite scrisorile cu dorinţe, în căsuţa sa.

Balurile de  altădată

În a doua zi de Crăciun va avea loc „Balul Căluşarului", tradiţie veche de mai bine de 100 de ani. Tot în preajma Crăciunului va avea loc şi un spectacol susţinut de artiştii maramureşeni Cornelia şi Lupu Rednic. După Revelion, va fi organizat şi „Balul Zoritorilor". „Este o tradiţie în Râşnov, iar de trei ani am reluat acest obicei iubit de râşnoveni. Balul va avea loc în primul sfârşit de săptămână de după Anul Nou şi astfel vom încheia sărbătorile de iarnă în Râşnov", a explicat primarul.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite