Braşov: Daiana Vlad este îndrăgostită de muzica rock

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daiana nu a uitat primul concurs şi primul premiu câştigat
Daiana nu a uitat primul concurs şi primul premiu câştigat

Este o cântăreaţă multipremiată, iar experienţele trăite pe scenă o determină să continue să cânte.

Ambiţioasă şi dinamică încă de mică, Daiana şi-a canalizat energia spre fel şi fel de activităţi extraşcolare. Aşa se face că, în copilărie a făcut dansuri moderne, populare, de societate sau contemporane. S-a înscris şi la Palatul Copiilor, la clasa de muzică.

Dintre toate muzica a fost pasiunea care a rămas în timp. Îmi plăcea şi îmi place foarte mult să cânt şi de aceea continui să fac acest lucru", mărturiseşte tânăra de 16 ani..

Daianei fredona toată ziua prin casă, astfel că părinţii s-au convins de talentul ei şi au decis să o înscrie la nişte cursuri de muzică. „La Palatul Copiilor m-au adus părinţii mei încă de când aveam opt ani. Aşa am ajuns să fiu eleva domnul profesor Pancea. Am dat un test la început. Profesorul m-a pus să cânt o melodie ca să-şi dea seama dacă am voce sau nu. A fost un test pe care l-am trecut", îşi aminteşte adolescenta.  

Solistă premiată

Daiana nu a uitat primul concurs şi primul premiu câştigat. „Primul concurs la care am participat a fost o fază judeţeană, la Săcele, când aveam opt ani şi când făceam parte dintr-un grup vocal. Momentul în care am evoluat pe scenă şi premiul I pe care îl câştigasem nu-l voi uita", spune Daiana.

În plus, recente sunt şi premiul I Festivalul Steaua de Cristal de la Botoşani, din 2008 şi premiul II obţinut în 2009 la acelaşi concurs.

Membră a unei formaţii pop-rock

În prezent, Daiana face parte din trupa pop-rock numită „Graphic". Grupul a luat fiinţă în toamna anului 2008 şi este alcătuit din trei fete Daiana Vlad, Andreea Ciobanu, Jakab-Peter Izabella şi patru băieţi Kerestely Arpad, Todor-Boer Szabolcs, Lajtai Norbert şi Bogdan Rău.

„Cântăm mai ales piese rock şi lucrăm foarte mult cu cover-uri, pe care însă le personalizăm. Ne înţelegem foarte bine şi ne cunoşteam dinainte să ne unim într-o singură formaţie. Scopul închegării noastre a fost acela de a participa la concursul de muzică uşoară „Gaudeamus".

Daniela Vlad şi trupa sa, pe scenă

Am obţinut numeroase premii împreună, precum premiul II la Festivalul Naţional Muzritm de la Vatra Dornei şi premiul I la Festivalul Steaua de Cristal de la Botoşani", a mai spus Daiana.

Atunci când se gândeşte la viitor, Daiana nu exclude din planurile ei muzica. „Vreau să particip în continuare la cât mai multe concursuri şi festivaluri de muzică. De exemplu, aş vrea să merg cu formaţia la următorul Festival de muzică de la Vatra Dornei şi de ce nu să şi câştigăm premiul I.

Aceste evenimente muzicale mă ajută să fiu obişnuită să cânt în faţa publicului şi a unui juriu de profesionit", încheie Daiana.

 Întrebări şi răspunsuri

Ce fel de muzică îţi place să asculţi?

Cel mai des ascult muzică rock, iar formaţia mea preferată este Depeche Mode. De aceea, în 2006 nu am pierdut concertul pe care l-au susţinut în ţară. De asemenea, îmi place să ascult şi melodiile lui Celine Dion.

Studiile cărei facultăţi ţi-ar plăcea să le urmezi?

Mi-ar plăcea să dau la actorie. Motivul: contactul cu publicul cu care sunt deja obişnuită. Aş juca cu multă plăcere pe scenă, mi-aş face meseria cu drag. Sunt impresionată când văd că actorii pun atât de mult suflet când joacă un rol.

 

Ce-i place: „Îmi place foarte mult să mă uit la filme şi să le compar cu cărţile citite. Întotdeauna cartea bate filmul şi de multe ori mi s-a întâmplat să ajung să fiu de acord cu acest lucru", a spus Daiana.

Ce nu-i place: „Nu-mi place când văd la televizor atâtea dispute, schimbări de atitudini, manipulare, lucruri care îi influenţează foarte mult pe oameni. De asemenea este enervant ca atunci când schimbi canalul să vezi aceleaşi tipuri de emisiuni, de ştiri, fără să existe originalitate", mărturiseşte cântăreaţa.

Profil

Născută: 11 august 1993, Braşov

Familie: părinţi

Studii: Liceul „Andrei Şaguna", Braşov

 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite