Braşov: Dacă eşti atacat şi ţipi, alarmezi 112!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aşa s-au gândit cei de la Agenţia Metropolitană să asigure siguranţa cetăţenilor. Proiectul la care se lucrează acum prevede instalarea unor detectoare de voce pe străzile Braşovului, care, dacă este atacat şi ţipi pe stradă, dau alarma în Dispeceratul 112.

Deocamdată se doreşte implementarea unui proiect pilot, în centrul vechi al Braşovului, unde va fi montat un sistem de monitorizare, pe stâlpii de iluminat, cu detector de voce. Dacă cineva este atacat şi ţipă cei din centrul de monitorizare anunţă dispeceratul 112, reuşindu-se astfel o intervenţie imediată a forţelor de ordine. Deocamdată este căutată cea mai bună soluţie pentru un asemenea proiect. Valoarea acestuia se ridică, estimativ, la 3,5 milioane de lei, anunţă www.bzb.ro

Un alt proiect al Agenţiei Metropilitane este creşterea siguranţei în şcoli. „Şcolile din zona urbană vor fi instituţii sigure. Vor fi achiziţionate echipamente pentru creşterea siguranţei elevilor şi scăderea criminalităţii din instituţiile de învăţământ", a precizat Dragoş David, directorul Agenţiei Metropolitate Braşov, pentru sursa citată. Astfel, vor fi achiziţionate alarme, instalaţii pentru prevenirea incendiilor şi camere de luat vederi. Bugetul acestui proiect este de 7 milioane de lei, din care 3,5 milioane pentru şcolile din municipiul Braşov şi cealaltă jumătate de sumă pentru celelalte şcoli din mediul urban la nivelul Zonei Metropolitane.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite