Braşov: Cursurile de apă, transformate în depozite de gunoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constatarea autorităţilor: cursurile apelor sunt sufocate de gunoaie
Constatarea autorităţilor: cursurile apelor sunt sufocate de gunoaie

Prefectura Braşov a fost informată cu privire la faptul că albiile multor cursuri de apă din judeţ sunt pline de deşeuri şi material lemnos.

Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) a transmis Instituţiei Prefectului Judeţului Braşov o raportare privind acţiunile de verificare derulate în luna martie de comisia mixtă specializată, constituită din ordinul prefectului Ion Gonţea, care au vizat modul în care sunt salubrizate cursurile de apă din judeţ.

În urma verificărilor efectuate pe teren au fost identificate numeroase zone unde pe albiile şi malurile apelor s-au acumulat depozite de deşeuri şi material lemnos, acest fenomen producându-se şi în secţiunile de scurgere a podurilor şi podeţelor.

Pentru a remedia aceste deficienţe, primăriile care administrează ariile afectate vor avea de pus în aplicare planuri de măsuri, stabilite de membrii comisiei de control, care au prevăzute şi termene precise. Astfel, în cursul lunii aprilie, se vor derula acţiuni de igienizare pe cursurile râului Olt şi a pâraielor Ghimbăşel, Zizin, Breaza, Teliu, Tălung, Şercăiţa şi Bârsa. De asemenea, reprezentanţii comunei Lisa au obligaţia să îndepărteze deşeurile acumulate în zona fostului depozit comunal de gunoaie.

În paralel cu acţiunile ce trebuie îndeplinite de administraţiile locale, reprezentanţii SGA Braşov vor efectua la rândul lor igienizări pe principalele cursuri de apă din judeţ, în special în zonele îndiguite şi în extravilanul localităţilor. În plus, în cursul acestei săptămâni se derulează o amplă campanie de salubrizare în zona turistică Sâmbăta, unde participă şi voluntari.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite