Braşov: Cupa Mondială de Escaladă pe Gheaţă, la Buşteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La concurs şi-au anunţat participarea 100 de sportivi de talie mondială, Foto: Camelia Năstase
La concurs şi-au anunţat participarea 100 de sportivi de talie mondială, Foto: Camelia Năstase

Concurenţii care vor reuşi să urce pe podium vor primi medalii, premii în bani şi multe aplauze de la spectatori prezenţi. La aveniment vor participa peste 100 de sportivi din peste 20 de ţări.

În perioada 4-7 februarie 2010, în staţiunea Buşteni, lângă pârtia Kalinderu, se va desfăşura Finala Cupei Mondiale de Escaladă pe Gheaţă 2010. Evenimentul reprezintă cea mai importantă şi spectaculoasă competiţie de acest gen din lume.

La eveniment şi-au anunţat participarea aproximativ 100 de atleţi de talie mondială din Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Coreea, Croaţia, Elveţia, Franţa, Italia, Islanda, Japonia, Marea Britanie, Olanda, SUA, Suedia, România, Spania, Rusia, Slovacia, Slovenia şi Ucraina.

„Este a doua oară în ulitimii 5 ani când staţiunea Buşteni este aleasă pentru desfăşurarea finalei Cupei Mondiale. Anul acesta proba de dificultate se va susţine pe o estacadă nouă, construcţie unicat în lume, care cântăreşte între 80 şi 100 de tone", ne-a declarat Ion Vasilescu, şeful Direcţiei Programe din cadrul Primăriei Buşteni.

Premii în bani

Pe lângă medalii şi recunoaştere mondială, sportivii vor primi şi premii în bani. Pentru proba de dificultate recompensele financiare vor fi de 1.000 de euro pentru primul loc, 750 şi 500 de euro pentru locurile doi şi trei, atât la bărbaţi cât şi la femei. Câştigătorii probei de viteză ai Finalei Cupei Mondiale de Escaladă pe Gheaţă care se vor clasa pe podium vor câştiga 600, 400 şi respectiv 300 de euro.

Număr nelimitat de trasee de concurs

Estacada este formată din trei arce care în partea superioară se unesc într-o calotă sferică, este construită din oţel, are o înălţime de 20 de metri şi va permite crearea unui număr nelimitat de trasee de concurs de mare dificultate şi spectaculozitate. În aceste zile, are loc asamblarea noii estacade, aceasta urmând să fie gata până pe 25 ianuarie, pentru a permite testări, îngheţarea şi crearea traseelor.  

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite