Cultivatorii de sfeclă de zahăr din România ameninţă că lasă pâmântul pârloagă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adunarea Generală a Asociaţiei Europene a cultivatorilor de sfeclă de zahăr s-a desfăşurat la Braşv. Dacă fermierii  străini n-au motive de îngrijorare, cultivatorii noştri ameninţă că vor renunţa să mai cultive pământul.

Femierii străini susţin că, în Europa, cultura de sfeclă de zahăr este una dinte cele mai renatabile. În România, politica incoerentă din domeniul agriculturii, de subvenţionare a unor culturi care să reprezinte o strategie naţională, provoacă falimentul cultivatorilor.Mai mult, suprafeţele cultivate în România s-au redus la o treime faţă de 1.990, producţia este tot maică şi mai sunt în funcţiune doar trei fabrici e prelucrare a sfeclei, printe care şi cea de la Bod.

65 de specialişti din 18 ţări au venit la Braşov, discuţiile axându-se pe tema politicii agricole comune care urmează fi schimbată în 2013. Nici ajutorul Uniunii Europene nu-i avantajează pe români. Fermierii francezi primesc 800 de euro pe hectar, iar unul de la noi primeşte jumătate din sumă. O altă problemă este faptul că România are o cota de 100.000 de tone şi consumă 600.000 de tone de zahăr pe an.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite