Braşov: Criza şi gripa porcină îl gonesc pe Moş Crăciun din şcoli şi grădiniţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serbare la o gradiniţă din Braşov
Serbare la o gradiniţă din Braşov

Moş Crăciun vine anul acesta cu sacul mai gol şi cu faţă acoperită de masca ... antigripală. La unele grădiniţe s-au suspendat tradiţionalele serbări de Crăciun, din cauza gripei porcine. Firmele de evenimente susţin că, de fapt, criza e marele duşman.

La recomandarea Ministerului Sănătăţii de evitare a aglomeraţiilor, profesorii şi educatorii se gândesc la sănătatea lor şi a copiilor pe care îi au în grijă. Unii au ales să nu organizeze deloc serbarea de sfârşit de an, iar alţii fie o vor face fără părinţi şi bunici, fie pe grupe mai mici. „Cel mai bine pentru siguranţa copiilor este să nu organizăm serbarea de sfârşit de an pentru copii sau să alegem să o facem fără părinţi. Nu avem ce face", a spus o educatoare de la Grădiniţa nr. 8 din Braşov.

Inspectoratul Şcolar Judeţean nu a dat un ordin în acest sens, ci a lăsat la latitudinea directorilor unităţilor de învăţământ să decidă dacă fac sau nu serbări de sfârşit de an. „Sunt pur şi simplu nişte măsuri pe care le iau grădiniţele şi şcolile pentru a evita transmiterea virusului. Fiecare unitate şcolară va decide dacă va organiza sau nu serbarea, noi nu avem de gând să le impunem nimic", a spus Dorel Agache, inspector general şcolar. Unele educatoare preferă să nu-i priveze pe copii de serbarea tradiţională de iarnă, pentru că e o bucurie şi pentru ei, dar mai ales pentru părinţi.

Serbare fără Moş Crăciun?

Pe de altă parte, cel mai mult au de suferit firmele de organizare de petreceri de acest gen sau de închiriat personaje celebre. De exemplu, cei de la Oaki Club, care pun la dispoziţie grădiniţelor, şcolilor şi nu numai diferite personaje de poveste care să animeze atmosfera la ocazii speciale, se plâng de o scăderea a cererii cu până la 50%. „Cererea este foarte mică. Nu există alt motiv decât criza financiară. Gripa porcină este un motiv artificial, care ascunde acesată criză. Până acum nu s-au înregistrat cazuri de gripă în unităţile de învăţământ din Braşov şi nu cred că e un motiv real. Cu toate acestea, grădiniţele se conformează unor ordine inutile", a spus Alina Breazu, managerul Clubului Oaki.

 La serbările de Crăciun ale micuţilor din Braşov poate participa întreg staff-ul lui Moş Crăciun: renii, crăciuniţele, crăiese ale zăpezii sau fulgi de nea. Cel mai important este că la finalul fiecărei petreceri Moş Crăciun îi premiază pe participanţi pentru că au fost cuminţi tot anul.

Cât costă o serbare?

Pentru fiecare personaj de poveste închiriat, părinţii trebuie să scoată din buzunar între 100 şi 160 de lei pe oră. Cu cât petrecerea durează mai mult, cu atât costă mai puţin. Preţul poate să crească în funcţie de pretenţiile solicitanţilor.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite