Braşov: Criza ieftineşte spaţiile şi terenurile industriale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criza a scăzut interesul investitorilor pentru platformele industriale vechi şi a încetinit ritmul investiţiilor în zona Braşovului. 

2010 a restrâns activitatea în domeniul industrial şi a scăzut gradul de ocupare al spaţiilor de profil. Un studiu de piaţă realizat de Darian DRS SA arată că terenurile industriale s-au ieftinit cu 15% faţă de ultimul semestru din 2009.

Cele mai atractive zone sunt la periferia oraşului, respectiv „DN13 Braşov - Sighişoara, DN1 Braşov- Sibiu, DN73 Braşov - Piteşti, DN11 Braşov - Covasna, precum şi arterele de legătură - tronsoanele ocolitoare ale oraşului care leagă DN11 (ieşirea către Covasna) de DN13 (ieşirea către Sighişoara)", se arată în studiul întocmit de Darian DRS. Dacă, în 2009, preţurile la terenurile industriale variau între 30 şi 60 de euro/mp, anul acesta se vând între 20 şi 50 de euro/mp.

În privinţa spaţiilor industriale, halele vechi, ridicate în perioada comunistă, nu mai sunt atractive. Investitorii preferă spaţiile noi, construite după standarde europene.

De regulă, spaţiile industriale noi sunt formate dintr-un corp de producţie/depozitare şi un corp administrativ. Preţurile de vânzare sunt cuprinse între 400-600 euro/mp (inclusiv teren), iar chiriile între 4-6 euro/mp/lună (preţ mediu pentru spaţiul de depozitare şi corpul administrativ). La aceste chirii, în funcţie de amplasament, se mai adaugă cheltuielile cu utilităţi, pază etc.", se evidenţiază în acelaşi studiu de piaţă.  

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite