Cristina Lapis: „Îi sterilizăm ca să nu îi omorâm“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tomberoanele sunt invadate de câini vagabonzi
Tomberoanele sunt invadate de câini vagabonzi

Asociaţia „Milioane de Prieteni" a iniţiat o campanie de sterilizare a câinilor vagabonzi din oraş. La aceasta s-au înscris sute de braşoveni care îngrijesc animale fără stăpân.

Braşovenii au putut să înscrie animalele, pe lista asociaţiei, la un cort amplasat în Centrul Civic. Până acum, 650 de câini şi 144 de pisici au fost trecute pe listele asociaţiei şi urmează să fie sterilizate. Sterilizarea unui animal de companie costă la cabinetele veterinare, între 150 şi 180 de lei, însă operaţiile realizate în cadrul campaniei se fac gratuit de către medicii voluntari, din bani proveniţi de la asociaţii din străinătate.

„Am început sterilizarea cu mai multe animale gestante şi vom continua cu restul. Este foarte important să facem acest lucru pentru ca animalele de pe stradă să nu se mai înmulţească", a spus Cristina Lapis, preşedinta Asociaţiei „Milioane de Prieteni".

Reprezentanţii asociaţiei vor să ofere astfel o soluţie la problema animalelor fără stăpân din Braşov. „Este o acţiune, ale cărei rezultate se vor vedea pe termen lung, nu imediat. Dorim ca această campanie să se desfăşoară pe durata mai multor ani. Este alternativa eutanasierii lor. Îi sterilizăm ca să nu îi omorâm ", a adăugat Cristina Lapis.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite