Criminalul din Poiana Mărului era alcoolic şi foarte violent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionel Prahoveanu a fost amendat de zeci de ori pentru scandalurile pe care le provoca după ce se îmbăta, dar nu a ajuns niciodată după gratii. El se căieşte după ce şi-a ucis soţia şi spune că ar vrea să dea timpul înapoi.

Un om ciudat, violent şi mare iubitor de rachiu. Aşa îl descriu localnicii din Poiana Mărului pe bărbatul care, joia trecută, şi-a ucis fosta soţie în plină stradă. Bătăile pe care Ionel Praoveanu, de 40 de ani, i le administra Danielei Dănucu, de 39 de ani, erau de notorietate în comună, iar scandalurile provocate de el după un pahar de rachiu erau de fiecare dată pedepsite cu o amendă pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice. În timp, Ionuţ Praoveanu a ajuns să acumuleze zeci de amenzi, dar niciodată nu a fost trimis după gratii.

Ajutor bănesc pentru copii

Între timp, Daniela Dănucu a fost condusă pe ultimul drum, de către toată suflarea din Poiana Mărului. Drama celor trei copii care au rămas prematur fără mamă l-a impresionat atât de tare pe primarul din Poiana Mărului încât acesta s-a hotărât să îi ajute cu bani. „Primăria le va acorda, după data de 1 aprilie, un ajutor de urgenţă, în valoare de 2.500 lei pentru anul 2010, dar am în vedere să îi ajut şi mai departe cu bani", spune Nicoale Codreanu, primarul comunei.

Edilul cunoştea foarte bine familia Danielei Dănucu, mai ales că tatăl ei fusese primar între 1992 şi 1996. „Era o fată frumoasă şi harnică. Cât a fost măritată cu individul ăsta a avut multe de pătimit. El se îmbăta şi apoi mergea şi o bătea. După mine, ea a fost a doua după Isus Hristos în ceea ce priveşte suferinţa. El era un tip ciudat, iar comportamentul lui era la fel. Se ducea să îşi cumpere rachiu.  Stătea şi bea singur la masă, nu socializa cu nimeni. Apoi făcea scandal" mai spune Nicolae Codreanu.

Copiii sunt în grija buncilor

Între timp, cei trei copii ai femeii au ajuns în grija bunicilor materni. „Azi ne-am autosesizat şi mâine vom merge la domiciliul buncii pentru o anchetă socială. Dacă ea va cere instituirea măsurii de plasament familial, va beneficia de un ajutor de 80 lei pe lună pentru fiecare copil", a spus Radu Mailat, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov.

Ionel Praoveanu va fi supus unei expertize psihiatrice pentru a se stabili dacă a avut discernământ atunci când şi-a omorât fosta nevastă. Anchetatorii spun că, de după gratii, Ionel Praoveanu şi-a recunoscut fapta şi se căieşte.

Ucisă cu sânge rece

Ionel Praoveanu şi-a ucis fosta soţie în faţa Poştei din Poiana Mărului pentru a scăpa de pensia alimentară în valoare de 7.000 de lei. Bărbatul a scos un cuţit şi a înjunghiat-o direct în inimă. Femeia a murit pe loc, iar bărbatul a fost reţinut rapid.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite