Braşov: Criminal cu sânge rece prins după cinci ani de căutări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel Fuluş a fost prins după 5 ani de la comiterea crimei Foto: Flavia Cistian
Viorel Fuluş a fost prins după 5 ani de la comiterea crimei Foto: Flavia Cistian

Un tânăr din Covasna este acuzat că a tâlhărit şi a omorât o femeie în Ungaria. Bărbatul a fost arestat, ieri, de Curtea de Apel Braşov şi va fi extrădat. Va răspunde pentru crima sa, împreună cu complicii săi: mama şi fratele său.

Viorel Fuluş, de 21 de ani, din localitatea Ojdula, judeţul Covasna, era căutat de cinci ani de autorităţile maghiare după ce, împreună cu mama şi fratele său, a omorât o femeie din capitala Ungariei. Tânărul avea emis pe numele său un mandat de arestare european, dat de magistraţii Tribunalului din Pesta.

Mandatul a fost comunicat anchetatorilor români, iar marţi dimineaţă Viorel Fuluş a fost ridicat din Ojdula. Poliţiştii l-au reţinut 24 de ore, iar miercuri, bărbatul a fost dus la Curtea de Apel Braşov, cu propunere de arestare preventivă. Viorel Fuluş a cerut un translator, iar la ieşirea din sala de judecată, a vorbit numai în maghiară. „Nu cunosc limba română", a spus el.

Extrădat în Ungaria

Magistraţii l-au arestat pe Viorel Fuluş pentru 29 de zile şi urmează să îl extrădeze în Ungaria, unde va răspunde pentru faptele sale. Mama lui a fost deja arestată, în ţara vecină, iar fratele său a fost prins acum trei săptămâni, în Covasna.

Cei trei sunt acuzaţi că în data de 17 iunie 2005 au intrat peste o femeie în casă, ca să facă rost de bani. Suspecţii i-au cerut victimei bani şi obiecte de valoare, dar femeia nu s-a conformat. În consecinţă, cei trei au bătut-o până au omorât-o. După comiterea crimei, românii au furat bijuterii şi obiecte în valoare de aproximativ 185.000 de forinţi.

Victima a murit în chinuri groaznice

Femeia ucisă de cei trei covăsneni a suferit îngrozitor înainte să moară. Potrivit autorităţilor maghiare, criminalii au lovit-o de mai multe ori cu pumnul în zona capului şi a obrazului. După ce şi-au pus victima la pământ, autorii au călcat cu picioarele pe ea, i-au pus braţele la spate şi i-au tras pe cap o pungă de nailon. Apoi, cu o cruzime de nedescris, criminalii i-au rupt gâtul.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite