Braşov: Creşele vor fi scoase de la parterul blocurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criza locurilor pentru preşcolari, în grădiniţe şi creşe nu este o noutate şi nici nu a fost provocată de vreo explozie demografică.

În pofida acestui deficit, autorităţile locale au decis să continue programul prin care aceste unităţi şcolare să fie transferate de la parterul unor blocuri, unde funcţionează în prezent.

Citeşte şi:

„Pilele“ sunt baza admiterii la grădiniţe

Singura creşă construită după Revoluţie a fost dată în folosinţă în 13 aprilie. Creşa a fost ridicată pe cinci niveluri şi este dotată conform ultimelor standarde. Construcţia a fost ridicată în şase luni, iar părinţii vor plăti, pentru un program de opt ore, 140 de lei/lună, tarif prevăzut doar pentru mâncare. La această creşă sunt doar 100 de locuri disponibilie.

Pe lângă creşa nr.4, de pe str. Jepilor, în prezent este în construcţie un nou imobil pe str. Mecanicilor. Acesta trebuie finalizat în iunie şi va avea o capacitate tot de 100 de locuri. Mai trebuie una în Bartolomeu, încă studiem unde să fie amplasată. De asemenea, pe str. Brazilor, în Noua, avem în program să construim o creşă, care dorim să funcţioneze împreună cu o grădiniţă. Capacitatea acesteia va fi de 300 de locuri. Aici va stabili Inspectoratul Şcolar dacă se va funcţiona cu program prelungit sau normal", ne-a declarat primarul Braşovului, George Scripcaru.

Anual, în municipiul Braşov sunt 800 de cereri de înscriere şi doar 365 de locuri. Părinţii care optează să-şi ducă copiii la o creşă privată trebuie să scoată din buzunar între 600 şi 1.000 de lei/lună.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite