Copilul scalpat de leu a fost operat timp de patru ore (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tudor Precup s-a ales cu mai multe răni grave şi pe spate şi pe picior, iar urechea i-a fost sfâşiată de ghearele animalului.

Ceea ce ar fi trebuit să fie o vizită relaxantă la Grădina Zoologică din Braşov, s-a transformat în cea mai urâtă zi din viaţa unui copil din Bucureşti, venit în vizită în oraşul natal al mamei sale.

Şocantul eveniment a avut loc ieri, în jurul orei 15.00.

Liniştea vizitatorilor de la Grădina Zoologică a fost tulburată de ţipetele disperate ale unui copil de numai şase ani. Doar câteva secunde de neatenţie din partea mamei sale şi tragedia s-a produs.

Micul Tudor nu a ascultat de sfaturile mamei sale şi a ignorant barele care îi ţin la distanţă pe vizitatori de gratiile cuştilor.

image
image

Ba mai mult, copilul, dornic să hrănească animalul, s-a urcat pe barele de siguranţă pentru a-i da alune animalului.

„Am auzit urletele disperate şi am ajuns în câteva secunde aici. Copilul era plin de sânge, cu jumătate de cap sfâşiat. Mi-au spus martorii că băiatul se urcase pe bare ca să îi dea leului alune", povesteşte Emilian Zaharia, îngrijitor la Grădina Zoologică Braşov.

image

Leul Marc, cel care l-a atacat pe copil, are cinci ani şi nu a mai fost niciodată agresiv până acum.

image

Operaţie de patru ore

Copilul a fost transportat cu Ambulanţa la Spitalul Clinic Judeţean din Braşov unde a fost dus de urgenţă pe secţia de Chirurgie.

Medicii au fost şi ei impresionaţi de suprafaţa scalpată.

„Copilul a venit în stare de şoc psihic. A fost scalpta de pe jumătate de cap. Deocamdată trebuie reparat scalpul, dar cu siguranţă va avea nevoie şi de operaţii estetice pe viitor, pentru a mai arăta ca înainte", a povestit doctoriţa Ioana Chiţea, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean.

image

După ce i-a fost curăţată rana, micul Tudor a fost transferat la Spitalul de Copii, unde a fost operat timp de patru ore şi jumătate.

„Are mai multe plăgi la nivelul capului, dar una dintre ele este foarte urâtă. Are fractură la cap, de os parietal, şi a pierdut foarte mult sânge. Mai are zece plăgi pe spate şi alte trei pe gambă. Operaţia a durat mult, dar acum este în afara oricărui pericol. A avut mare noroc că nu l-a prins mai puternic să îl tragă în cuşcă şi că nu i-a secţionat vreun vas vital, să îl omoare", a declarat în această dimineaţă doctorul Marcel Albean, specialist în Chirurgie Plastică Reconstructivă la Spitalul de Copii Braşov.

image

Tudor Precup mai are nevoie de încă o operaţie la urechea dreaptă, de pe care a fost smulsă pielea.

Părinţii micuţului trebuie să se hotărască în următoarele zile dacă îl lasă pe mâna medicilor braşoveni sau îl mută pentru această operaţie la un spital din Bucureşti.

Vina copilului

Reprezentanţii Grădinii Zoologice spun că vina pentru accidentul suferit nu le aparţine. De altfel, pe toate cuştile sunt plăcuţe care avertizează să nu se treacă de barele de protecţie şi sub nici o formă să nu fie hrănite animalele.

„Îi sfătuim şi noi pe toţi să nu bage mâna la animale, să nu le dea de mâncare, să nu bage aparatul înăuntru pentru a le face poze şi părinţii să fie foarte atenţi la copiii lor. Sunt aceste bare de protecţie pe care numai dacă eşti inconştient le ignori", spune Emilian Zaharia, îngrijitor la Grădina Zoologică Braşov.

image

Sfâşiat de leu, tot la Zoo Braşov

În urmă cu mai puţin de un an de zile, un alt incident asemănător s-a petrecut, tot la Grădina Zoologică din Braşov.

Atunci, un tânăr de 20 de ani a fost atacat de o leoaică pe care a vrut să o gâdile în talpă în timp ce dormea, aproape de gardul ţarcului.

VEZI AICI CE S-A ÎNTÂMPLAT CU TÂNĂRUL

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite