Braşov: Copiii au învăţat secretele încondeierii ouălor, la Săcele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin şi Roxana au învăţat să încondeieze ouăle de Paşte. Foto: Bogdan Crăciun
Florin şi Roxana au învăţat să încondeieze ouăle de Paşte. Foto: Bogdan Crăciun

Mai mulţi copii, elevi ai Şcolii Generale nr. 4 „Fraţii Popeea", din Săcele au participat astăzi la microexpoziţia de ouă încondeiate, găzduită de Muzeul Etnografic.

Cu această ocazie, copiii au învăţat de la meşterii populari mai multe secrete ale încondeierii ouălor de Paşte. „Copiii sunt foarte curioşi şi răbdători atunci când este vorba despre creaţie. Sunt mulţumiţi şi încântaţi de rezultatele pe care le au. Acest lucru este foarte bun pentru că tradiţia va fi transmisă mai departe“, a declarat Anna Kajcsa, meşter popular din Săcele.

Micuţii au învăţat cum pot înfrumuseţa ouăle de Paşte cu diverse motive populare din Săcele şi Bran. Printre aceştia s-au numărat Florin şi Roxana, care au fost încântaţi de operele lor de artă.

brasov

„Mi-a plăcut să încondeiez ouăle şi aş mai vrea să fac asta şi anul viitor“, a declarat Roxana Dumitrache, elevă în clasa a VII-a. Şi Florin Frăţilă a fost încântat de ouăle roşii pe care le-a încondeiat. „Mi-au plăcut modelele tradiţionale care se desenează pe ouă. Cel mai mult mi-au plăcut ouăle în mai multe culori“, a spus băiatul.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite