Controverse şi ironii pe tema bugetului localităţilor braşovene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În ciuda contradicţiilor din plen, sumele au fost într-un final aprobate
În ciuda contradicţiilor din plen, sumele au fost într-un final aprobate

Contradicţiile şi cearta au fost cuvintele de ordine în şedinţa de astăzi a Consiliului Judeţean Braşov.  Consilierii PDL au acuzat Executivul că a împărţit sumele după bunul plac, astfel că 16 localităţi care au edili democrat-liberali au rămas fără nici un ban.

Primul punct pe ordinea de zi a plenului  a fost repartizarea pentru bugetele locale ale localităţilor judeţului a cotei de 20% din impozitul pe venit şi din TVA. Împărţirea sumelor pe localităţi a iscat însă, controverse, reprezentanţii PDL în CJ cerând Executivului amânarea şedinţei şi refacerea repartizării acestor sume.

Nu cred că s-a făcut o alocare corectă. Nu putem afecta o parte dintre locuitorii acestui judeţ", a precizat consilierul judeţean Dorin Lixăndroiu. De cealaltă parte, reprezentanţii Executivului au precizat că sumele au fost acordate în funcţie de proiectele, pe care le-a avut fiecare localitate, iar legea a fost respectată. „Am cerut proiectele tuturor loclaităţilor şi am avut în vedere o alocare echitabilă. Nu suntem de acord să dăm bani pentru reparaţii de cămine culturale, iar la capătul celălalt să stea diferite firme care să aştepte banii, cum s-a întâmplat în trecut", a explicat vicepreşedintele CJ Ioan Ochi.

Bugetul a fost împărţit într-adevăr după criterii politice, dar resursele au fost alocate acelora care ştiu să facă cheltuieli în folosul comunităţii", a susţinut preşedintele CJ, Aristotel Căncescu.

De pe ordinea de zi nu au lipsit nici interpelările tendenţioase la adresa diferitor consilieri sau interpretările ironice ale declaraţiilor.

La rândul lor, consilierii PDL au precizat că şi cele 16 localităţi cărora nu li s-a alocat nici un leu din aceste cote au avut proiecte şi practic s-a făcut o discriminare mai ales că ei nu au primti nici un fel de proiect al localităţilor care au obţinut bani, cu toate că au cerut-o.

După aproape două ore de discuţii în contradictoriu, hotărârile au fost supuse votului şi au fost aprobate, însă, consilierii PDL s-au abţinut de la vot.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite