EXCLUSIV Braşov: Contele şi contesa Kalnoky vor purta ţinute speciale la nunta prinţului William

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contele Tibor Kalnoky şi contesa Anna, din localitatea Micloşoara, judetul Covasna au prilejul să se numere printre cei 650 de invitaţi de la Palatul Buckingham, şi asta datorită prieteniei contelui cu prinţul Charles.

CITEŞTE ŞI:

Doi români, invitaţi la nunta prinţului William

Dar de nuntă made in Valea Jiului pentru prinţul William şi Kate Middleton

Invitaţia la nuntă au primit-o prin poştă, acum aproximativ o lună. Cei doi spun că sunt onoraţi de gestul prinţului, care a dat astfel dovadă de respect faţă de ei. Însă, cel de-al doilea lucru care i-a trecut contesei prin minte a fost îngrijorarea faţă de toate acţivităţile în care este implicată în prezent şi, pe care trebuie să le lase în grija altcuiva. „M-a cuprins îngrijorarea pentru că îmi trebuie timp ca să mă pregătesc pentru asta şi mă temeam că asta o să-mi afecteze activităţile în care sunt implicată. Însă, acum că ţinutele vor fi imediat gata, sunt mult mai linistită. Totuşi, pentru câteva zile trebuie să las în grija altcuiva casele noastre de oaspeţi şi să amân cel puţin o acţiune de «Riding Holidays», excursie călare pentru turişti prin judeţul Covasna, timp de 6 zile", a declarat contesa Anna Kalnoky.

image

Trei ţinute de gală, pentru contesă

Nici bine nu au primit invitaţia la nuntă că soţii Kalnoky au şi început să se preocupe de ţinuta specială cu care vor participa la nunta regală.
Contele va purta o singură ţinută, iar modelul redingotei va fi, în mod obligatoriu, în tonuri de gri pentru a respecta ţinuta regală. „Costumul soţului va fi făcut dintr-o lână subţire, naturală, iar pantalonii vor avea dungi lungi. Jacheta va fi în două nuanţe de gri, aşa cum se obişnuieşte la nunţile regale", a spus contesa.

Nu atât de simplu i-a fost însă contesei din Covasna. După o perioadă de reflecţie, contesa a ales să poarte nici mai mult nici mai puţin de trei rochii din mătase naturală: două pentru zi şi alta pentru fastuoasa petrecere de seară.

După multe consultări cu o croitoreasă, Anna Kalnoky şi-a comandat toate ţinutele la un atelier din Sfântu Gheorghe. „Prima rochie pe care o voi purta va fi dublă, din mătase, în tonuri de albastru şi auriu. O parte a rochiei va fi pictată de o prietenă, care a fost alături de mine şi acum doi ani, când am fost invitaţi la aniversarea prinţului Charles. Cea de-a doua rochie de zi va fi de un crem deschis şi deasupra voi purta un bolero în combinaţie de portocaliu pal cu roz, care vor fi accesorizate cu o pălărie, iar cea de-a treia rochie va fi lungă şi va fi creată din mătase naturală în tonuri de bleu şi negru", a mărturisit Anna Kalnoky. Abia la sfârşitul acestei săptămâni, când toate cele trei rochii vor fi gata, contesa va răsufla uşurată.

image

Pălăria i-a dat bătăi de cap

Pălăria obligatorie pentru ceremonia religioasă i-a dat bătăi de cap contesei. Pentru că în Braşov sau Covasna nu a găsit pe cineva care să-i confecţioneze pălăria, contesa a apela la un atelier din Cluj-Napoca. „Cu pălăria a fost mai greu. Am ajuns până la urmă la Cluj-Napoca, la un atelier special, unde am dus material şi am explicat cum vreau să fie. Pălăria va fi de un gri metalizat şi va avea inserate câteva aplicaţii care să conţină şi celelalte nuanţe ale celei de a doua rochii de zi", a spus Anna Kalnoky, care va primi în curând pălăria mult visată.

image

Şi în ceea ce priveşte pantofii, contesa a trebuit să „alerge". „Am umblat aproape o jumătate de zi prin Cluj ca să-mi găsesc încălţările potrivite. Mi-am cumpărat pantofi cu un toc decent", a mai spus Anna Kalnoky. Din cauza interperiilor din Anglia, soţii Kalnoky spun că vor purta cu ei şi o umbrelă neagră, elegantă.

Cine este contele Kalnoky?

Contele Tobor Kalnoky are 44 de ani şi este descendentul uneia dintre cele mai vechi familii maghiare din Transilvania. Tibor Kalnoky s-a născut şi a crescut în Franţa şi a venit pentru prima data în România în 1987. După Revoluţie, nobilul a făcut demersuri pentru redobândirea proprietăţilor care au aparţinut familiei sale. Prinţul Charles, moştenitorul coroanei britanice vizitează cu multă plăcere meleagurile Ardealului, unde are şi două proprietăţi, în satele Micloşoara şi Valea Zalanului, judeţul Covasna.şi unde îşi petrece o parte din vacanţele de vară.

Bani viraţi în cont, ca dar de nuntă

Prinţul William şi logodnica sa Kate Middleton au ales ca ivitaţii să nu le ofere dar de nuntă, ci să facă o donaţie în numele lor pentru una din cele 26 de cauze caritabile din întreaga lume, care au fost atent selecţionate. Totuşi, contele şi contesa Kalnoky vor pleca la Londra şi cu câteva cadouri simbolice. Ei s-au gândit să ducă mâcar o sticlă cu vin delicios din zona lor, eventual alte produse tradiţionale şi poate un tablou pictat de vreun artist local.

Familia onorată de invitaţia la nunta regală se pregăteşte pentru marele eveniment din 29 aprilie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite