Braşov: Consiliere pentru femeile bolnave de SIDA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Braşovul va găzdui unul dintre cele 12 centre de consiliere şi orientare ce se vor deschide în toată ţara şi care încearcă să le acorde sprijin în special femeilor care au HIV/SIDA.

Iniţiativa deschiderii acestor centre aparţine Asociaţiei Române Anti-SIDA (ARAS) şi se adresează femeilor considerate vulnerabile, respectiv celor infestate cu HIV/SIDA, femei fără adăpost sau care trăiesc în sărăcie, persoane implicate în prostituţie, femei care consumă droguri injectabile sau partenere ale persoanelor care se droghează.

Centru cu finanţare europeană

Centru de la Braşov va asigura servicii sociale, servicii de educaţie pentru sănătate,  consiliere individuală şi de grup pentru dezvoltarea abilităţilor de viaţă şi a celor necesare integrării profesionale, adaptate nevoilor beneficiarelor şi pieţei locale a muncii. Noul centru va fi de un real folos având în vedere că, luna aceasta, de exemplu, peste 8.000 de pacienţi diagnosticaţi cu HIV/SIDA din 15 judeţe ale ţării, printre care şi Braşov, au rămas fără tratamentul care îi ţine în viaţă.

Proiectul beneficiază de cofinanţare din partea Fondului Social European, având o valoare totală de 9.564.100 lei şi o perioadă de implementare de 36 de luni.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite