Condiţii mai aspre pentru acordarea ajutorului social

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care au mai multe locuinţe, deţin terenuri agricole mari sau nu vor să muncească rămân fără ajutor social.

Plata ajutoarelor sociale se va face de către Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale. Primăria va trimite dosarele către Agenţia pentru Prestaţii Sociale, care va da decizia de accordare a ajutorului social. Plata sumelor se va face prin virament bancar, prin poştă sau pe card.

„Datorită prelurării plăţilor de către bugetul de stat şi a faptului că aceste drepturi vor fi acordate în mod constant, cred că se vor înregistra creşteri. Dar acestea sunt doar estimările noastre", a spus Diana Borş, direcorul Agenţiei de Prestaţii Sociale Braşov.

Condiţii de primire

Cei mai afectaţi vor fi cei din mediul rural, pentru că nu vor mai primi ajutor social cei care deţin peste 1000 de mp de teren în zona urbană şi 2000 de mp în zona rurală. Fără ajutor social rămân şi cei care au două hectare de teren arabil şi fâneţe, un hectare de pădure sau vii, livezi şi grădini de flori. Cei care au mai mult de trei vaci, cinci porci, 20 de oi şi doi cai îşi pot lua adio de la ajutorul social. Tot fără bani rămân şi cei care nu vor să muncească.

„Beneficiarii de ajutor social trebuie să-şi reconfigureze dosarele. Noi am preluat plata dosarelor începând cu drepturile aferente lunii decembrie. Numărul de beneficiari de ajutor social în 2010 era de 7025, la sfârşitul lunii decembrie. Oricum, solicitările de ajutor social cresc în sezonul rece", a maispus Diana Borş.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite