Braşov: Concurs de pescuit şi artă culinară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul se desfăşoară pe balta nr. 4 din zona Vadu Roşu. Concursul de pescuit la se va desfăşura pe sistemul „prinzi şi eliberezi", iar cel de artă culinară se va baza tot pe preparate din peşte.

Cei mai buni pescari sunt aşteptaţi duminică dimineaţă la Baza de pescuit Vadu Roşu, unde va avea loc a treia ediţie a Festivalului „Dor de peşte", organizat de firma piscicolă Doripesco. Evenimentul va consta din două concursuri, unul de prins peşte, iar altul de artă culinară.  

Echipele ce se vor alinia la start vor fi formate din câte doi pescari şi doi reprezentanti ai unor restaurante, taxa de înscriere fiind de 400 de lei /echipă. Concurenţii care au participat şi la ediţiile anterioare vor primi un discount din partea organizatorilor, astfel că înscrierea îi va costa pe aceştia 300 de lei/echipă.

Pescarii vor concura, timp de şapte ore,  pe balta nr. 4, care deţine recordul naţional de 18.532 kg de peşte capturate în 96 de ore.  Fiecare echipă va obţine un punctaj în clasament dupa cântărirea finalăa peştelui prins. Sistemul de pescuit la crap va fi ,,prinzi şi eliberezi".

Preparate din 10 kg de peşte

În cea de-a doua parte a concursului, bucătarii vor amenaja standurile în parcarea din spatele restaurantului şi vor începe gătitul peştelui. Fiecare echipă va primi 10 kg de peşte viu, din partea societăţii Doripesco, din care se va prepara o gustare şi un fel de bază. Clasamentul competiţiei restaurantelor se va face ţinând cont de modul de prezentare al standului, ţinuta bucătarului şi a ajutorului, originalitatea şi dificultatea reţetelor, gustul şi aspectul preparatelor etc. Clasamentul final se va afce prin însumarea punctelor echipei de pescari şi cele ale coechipierilor care gătesc cele două preparate.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite