Braşov: Concurs de idei pentru construirea unui parc de vis în Livada Poştei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Braşov, în parteneriat cu Scheffler România şi Ordinul Arhitecţilor din România (OAR) îi invită pe studenţii şi arhitecţii peisagişti să se întreacă în cadrul unui concurs de idei privind reamenajarea parcului din Livada Poştei.

Amplasat într-o zonă istorică cu tradiţie, parcul din Livada Poştei, inaugurat pe 1 iunie 2007, se va transforma într-un parc contemporan, adresat tuturor categoriilor sociale.

Concursul internaţional de proiecte „Un parc de vis pentru Braşov" a fost demarat astăzi şi  are ca scop selectarea celei mai bune soluţii de reamenajare a parcului public din Braşov, concurenţii având posibilitatea de a înfrumuseţa zona exact aşa cum îşi doresc. Eseneţial este însă ca soluţia pe care o vor propune să conţină un spaţiu de joacă pentru copii.  

Parc contemporan în Livada Poştei

Organizatorii şi-au propus ca parcul din Livada Poştei să devină o emblemă a Braşovului. „Vrem ca parcul din Livada Poştei să fie unul de vis. Vrem un parc contemporan şi simbolic, care să se întindă pe o suprafaţă de aproximativ două hectare", a declarat Alexandru Blemovici, managerul fabricii Inna Schaeffler.

Competiţia se va desfăşura în două etape şi este deschisă participanţilor din România, ţările Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţia Elveţiană. Concurenţii pot fi persoane fizice sau juridice, care pot lucra individual sau în echipă. Astfel, din grupul de lucru pot face parte studenţi sau absolvenţi în arhitectură, urbanism, peisagistică, design sau arte plastice, fiind necesară includerea în echipă a unui architect peisagist, inginer horticultor sau de reţele/instalaţii. Diferitele proiecte de modernizare a parcului din Livada Poştei vor fi analizate de un juriu calificat.

Înscrierile în concursul de idei se fac pe site-ul OAR, www.oar.org.ro, până pe 21 martie. Prima etapă a concursului se va finaliza pe 5 aprilie cu anunţarea unui număr de 8 proiecte reţinute pentru cea de-a doua etapă. Apoi, până pe 16 mai, echipele finaliste vor trebui să dezvolte proiectele iniţiale, iar la finalul concursului, programat pe 23 mai, vor fi premiate trei echipe. Cei care se vor clasa pe locul III vor primi 1.000 de euro, cei de pe locul II vor împărţi 2. 500 de euro, iar câştigătorul va fi remunerat cu 5.000 de euro.

Iniţiatorii proiectului au estimat că proiectul se va ridica la suma de 30.000 euro.  

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite