Braşov: Concert cameral în Peştera Valea Cetăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul va avea loc în Joia Mare, de la ora 16.00 în „Catedrală", cum a fost denumită sala cu cea mai bună acustică.

Iulian Rusu, Izsak Jeno, Marian Filon şi Ilie Carp, pe scurt, „Academic Clarinet Cvartet" vor susţine un concert special, cu ocazia sărbătorilor pascale, în singura peşteră amenajată din judeţul Braşov. Artiştii vor cânta arii celebre de J. S. Bach, F. Haendel, Fr. Schubert sau Rachmaninoff. Evenimentul va avea loc joi, 21 aprilie, de la ora 16.00.

Spectatorii vor putea lua parte la spectacol în două serii de câte 100 de persoane, prima de la ora 16.00, iar cea de-a doua de la ora 17.00. Preţul unui bilet este de 50 de lei şi include şi vizitarea peşterii.

Peştera este situată la ieşirea din Râşnov spre drumul dinspre Poiana Braşov. Turiştii care doresc să o viziteze au de parcurs un drum de 450 de metri până la intrarea în peşteră.

Modernizare de 100.000 de euro

Anul trecut, obiectivul turistic a fost renovat şi deschis spre vizitare, fiind una dintre cele mai moderne peşteri din România. Aceasta este dotată cu sisteme de acces de ultimă generaţie, dar şi iluminat pe bază de led, prietenos cu mediul.

Modernizarea Peşterii Fundata a costat 100.000 de euro. Proiectul îşi propune să atragă, anual, mii de turişti şi chiar să introducă vizitarea acesteia în circuitul internaţional. În mod normal, intrarea în peşteră costă 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite