Braşov: Competiţie naţională pentru studenţi menită să dezvolte oraşul Victoria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Siemens România lansează astăzi competiţia naţională „Victoria 20.20", un proiect complex de informare şi formare în domeniul dezvoltării urbane sustenabile. Competiţia se adresează studenţilor de la facultăţi cu profil tehnic (energie, construcţii, automatică, transporturi etc.), arhitectură şi urbanism.

În cadrul concursului, studenţii trebuie să creeze un plan de dezvoltare a oraşului Victoria până în anul 2020, pe baza tehnologiilor sustenabile (compatibile cu mediul înconjurător). Formată în anii comunismului în jurul unui combinat chimic, Victoria este una dintre multele aşezări din România care se confruntă cu grave probleme economice şi sociale.

„Scopul proiectului este ca studenţii să afle mai multe despre proiectarea sustenabilă şi tehnologiile moderne care stau la baza dezvoltării oraşelor, dar şi să pună în aplicare cunoştinţele dobândite. Provocarea constă în crearea unui proiect de dezvoltare a unei comunităţi urbane profund afectate: localitatea Victoria", a declarat Cristian Secoşan, CEO al Siemens SRL.

Două etape ale concursului

În prima etapă a proiectului (perioada 1 aprilie - 28 aprilie), studenţii trebuie să formeze o echipă de minim 3, maxim 5 membri şi să vină cu o idee creativă de a îmbunătăţi viaţa în oraşul Victoria. Ideile lor trebuie să vizeze soluţii sustenabile în unul sau mai multe din următoarele domenii: transport, energie, industrie, sănătate, calitatea spaţiului public, siguranţă şi confort urban. Atenţie însă! Aceste idei trebuie să respecte principiile dezvoltării durabile, iar participanţii trebuie să folosească cel puţin o tehnologie modernă, compatibilă cu mediul înconjurător.

În cea de-a doua etapă vor fi selectate cinci echipe care vor elabora un proiect complex de dezvoltare urbană a oraşului Victoria. Aceştia vor beneficia de ajutor din partea experţilor Siemens şi specialiştilor în urbanism, dar şi de suport financiar. Fiecare din cele cinci echipe finaliste va avea un mentor din cadrul Siemens, care va oferi îndrumare studenţilor în definitivarea temei alese.

Concursul se va încheia la sfârşitul lunii mai, când echipa cu cel mai ambiţios proiect de dezvoltare urbană a oraşului Voctoria, va primi un premiu în valoare de 2000 de Euro şi când alte două echipe vor câştiga 500 de Euro.

Mai multe detalii despre concurs şi despre oraşul Victoria puteţi găsi pe www.siemens.ro/victoria2020, dar şi pe pagina de Facebook www.facebook.com/victoria2020.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite