Braşov: Comerţul prinde rădăcini pe vechile platforme industriale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările la noul cartier, ce va lua locul uzinei Tractorul, vor începe în primăvară. În prima etapă se va deschide un complex comercial, iar primul hypermarket, ce se va inaugura în 2011, va fi cel al miliardarilor de la Auchan.

Chiar dacă cele mai multe firme se plâng că nu mai au bani şi chiar îşi închid afacerile, reprezentanţii Flavus Investiţii, societatea care a cumpărat platforma Tractorul în 2007, sunt optimişti.  Ei spun că în primăvară se vor apuca de treabă, iar mult mediatizatul cartier Coresi va prinde în sfârşit contur.

Prima companie de renume, care îşi va deschide o afacere în noul parc de retail ce va lua locul vechilor hale, este Auchan, care aparţine familiei miliardarilor francezi Mulliez. Hypermarketul va avea o suprafaţă totală de 16.000 mp, din care suprafaţa de vânzare reprezintă 10.500 mp şi va comercializa o gamă de aproximativ 50.000 articole.

Preţuri mici

Reprezentanţii Auchan au precizat că magazinul de la Braşov are un design nou comparativ cu celelalte şapte hypermarketuri deja existente, păstrând însă avantajele tipice comerţului în stil Auchan, confortul oferit la cumpărături, o gamă largă de produse de calitate şi preţurile mici pentru toate produsele. În acelaşi timp, Auchan propune clienţilor din Braşov un nou concept : zona de brutărie-patiserie-gastronomie ocupă un spaţiu extins şi este plasată chiar la intrarea în magazin, asigurând astfel o accesibilitate sporită.

Funcţional anul viitor

Prima etapă a proiectului Coresi Shopping City este planificată pentru deschidere în trimestrul III din  2011. A doua etapă a proiectului va fi deschisă publicului în ultima parte a anului 2012 şi constă într-un centru comercial care are o suprafaţă închiriabilă de 40.000 mp, 150 magazine, cafenele şi restaurante, dar şi un cinematograf multiplex cu ecrane 3D digitale."Cred în succesul proiectului datorită atractivităţii parcului de retail şi a potenţialului oraşului Braşov", a spus Patrick Espasa, Director Auchan România

image

Investiţie importantă

Pentru dezvoltarea zonei de birouri şi prima etapă a centrului comercial, Flavus Investiţii a investit până acum aproximativ 20 milioane euro. „Coresi Shopping City face parte dintr-un concept integrat de dezvoltare ce cuprinde un parc de retail şi un centru comercial, fiind primul de acest gen din Transilvania. Cu o suprafaţă închiriabilă de 85.000 mp, Coresi Shopping City stabileşte noi standarde în retail şi entertainment, adresându-se unui spectru larg de vizitatori din Braşov şi din zona limitrofă. Purtăm discuţii avansate cu alţi potenţiali chiriaşi, în timp ce dezvoltarea proiectului este în grafic", a precizat Victor Vadaneaux, administrator Flavus Investiţii.

Centru de birouri

Pe lângă Coresi Shopping City, proiectul de regenerare urbană include şi o zonă de birouri destinată industriilor moderne de servicii. Companii internaţionale de renume precum IBM, CGS, Fresenius sau Freudenberg au deschis deja centre operaţionale la Coresi şi au creat aproximativ 1.000 locuri de muncă, în domenii diferite. Dezvoltatorii proiectului Coresi îşi propun să atragă în Braşov companii care intenţionează să îşi extindă afacerea în ţară sau să intre pe piaţa din România. Au fost renovate o parte din clădirile de birouri existente şi modernizate în conformitate cu standardele internaţionale.

Pentru ultimele noutaţi din Braşov, click pe poza de mai jos

logo ads

 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite