Braşov: Colectarea selectivă a deşeurilor, o necunoscută pentru autorităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Campania este iniţiată de Agenţia pentru Protecţia Mediului
Campania este iniţiată de Agenţia pentru Protecţia Mediului

În perioada 19 martie-19 aprilie, Agenţia pentru Protecţia Mediului Brasov desfaşoară o campanie de informare, conştietizare şi responsabilizare în domeniul gestiunii deşeurilor.

Scopul campaniei este conştientizarea actorilor comunităţii  locale asupra rolului pe care îl au în menţinerea unui mediu curat şi sănătos din punct de vedere al gestiunii deşeurilor, precum şi îmbunătăţirea nivelului de cunoştinţe în acest domeniu şi implicarea in acţiuni concrete de îmbunătăţire a mediului înconjurător.

„Autorităţile pentru protecţia mediului nu pot soluţiona problemele generate de deşeuri fără implicarea şi suportul  comunităţilor locale. Simpla informare asupra responsabilităţilor tuturor în domeniul gestiunii deşeurilor nu schimbă atitudini şi obiceiuri, implicarea şi responsabilizarea tuturor actorilor comunităţilor locale poate să ducă la asemenea schimbări", a spus preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, Iosif Nagy.

Campania desfăşurată de APM Brasov se înscrie în cadrul campaniei la nivel national, iniţiată de Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului privind informarea, conştientizarea  şi responsabilizarea comunităţilor locale în domeniul gestiunii deşeurilor.

Pentru atingerea obiectivelor campaniei, APM Braşov organizează o dezbatere în data de 13 aprilie 2010, ora 11.00, la Primăria Prejmer, cu tema "Colectarea selectivă a deşeurilor şi metode de tratare a deşeurilor menajere-fabricarea compostului", la care vor participa reprezentanţi din cadrul primăriilor, ai Consiliului Judeţean, precum şi reprezentanţi ai operatorilor de salubritate.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite