Braşov: Coincidenţele dintre craniul găsit pe malul Oltului şi dosarul Elodia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Misterul dispariţiei Elodiei ar putea fi rezolvat
Misterul dispariţiei Elodiei ar putea fi rezolvat

Craniul uman găsit pe malul Oltului, în judeţul Covasna i-a pus jar pe procurori. Deşi craniul a fost găsit încă din luna iunie, anchetatorii s-au ferit să facă publică informaţia.  



Deşi există informaţii că respectivul craniu nu s-ar potrivi perfect cu forografiile Elodiei, avocata familiei Ghinescu crede că ar putea fi vorba totuşi despre avocata dispărută.

Cioacă a picat testul poligraf, la întrebarea „Ai omorât-o pe Elodia?“

Craniul are o vechime de peste doi ani, fapt care s-ar potrivi cu momentul dispariţiei Elodiei. În plus este clar că acest craniu aparţine victimei unei crime, deoarece prezintă o urmă de lovitură încompatibilă cu viaţa. În momentul în care anchetorii au făcut cercetări în apartamentul Elodiei au găsit urme de sânge pe perete şi pe o masă, semn că Elodia ar fi fost lovită, după care a dat cu capul de masă. Urma de lovitură de pe craniu s-ar potrivi acestui tipar.

Au găsit-o procurorii pe Elodia?

„Ar putea fi al Elodiei, mai ales că aparţine unei femei cu vârsta între 35 şi 40 de ani, iar craniul prezintă o urmă de lovitură cu care persoana nu ar fi putut supravieţui. Aşteptăm să vedem rezultatul expertizelor. Părinţilior ei li s-au prelevat probe de salivă, acum 2-3 ani, pentru stabilirea ADN-ului şi s-a recoltat ADN-ul şi din firele de păr ale Elodiei", a spus Crina Radu.

Tatăl Elodiei Ghinescu a murit în urma unui stop cardiorespirator

Mai mult, în judeţele Covasna şi Harghita  nu există niciun caz de dispariţie al unei femei de 35-40 de ani. „Craniul a fost dus la Cluj pentru analize, iar astăzi va ajunge înapoi la Poliţia din Sfîntu Gheorghe unde va fi păstrat până când procurorul de caz va dispune altceva.  În judeţul Covasna nu există nicio persoană dispărută care să corespundă semnalmentelor craniului. Având în vedere că acest craniu s-a găsit pe malul Oltului este posibil să fi fost adus de ape din Harghita sau Braşov. Am luat legătura cu colegii din cele două judeţe, dar nici la Harghita nu există vreo persoană dispărută cu aceste semnalmente. S-a ajuns la ipoteza Elodia Ghinescu deoarece, doar Braşovul a rămas în calcul", ne-a declarat Andrea Buszi, purtător de cuvânt la Poliţia Covasna.

Elodia Ghinescu a dispărut fără urmă în cursul nopţii de 29 spre 30 august 2007. Principalul suspect în acest dosar este chiar soţul ei, poliţistul Cristian Cioacă. El nu a putut însă fi trimis în judecată în lipsa cadavrului.

Procurorii cer închisoare pe viață pentru bărbatul care și-a incendiat soția în stradă

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite