Braşov: Claudiu Jecu îi învaţă pe copii primii paşi de dans

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Jecu şi-a deschis propriul club de dans
Claudiu Jecu şi-a deschis propriul club de dans

Bărbatul este profesor de dans şi se ocupă de iniţierea în tainele dansului atât a copiiilor, cât şi a celor mari. Şi face totul cu o mare plăcere.

Profil:

Născut: 13 martie 1973, Codlea

Studii: Facultatea de Psihologie

Ocupaţie: Profesor de dans sportiv

Familie: Căsătorit, are un copil

Claudiu Jecu şi-a deschis relativ recent propriul club de dans, în cadrul căruia îi învaţă pe toţi doritorii, indiferent de vârstă, primii paşi de dans. „În general se poate lucra cu copii cu vârste de peste cinci ani. Toţi elevii trebuie să treacă prin aceleaşi clase: începător, intermediar şi performanţă", ne-a spus profesorul.

Licenţa şi, implicit, carnetul de instructor de dans sportiv şi le-a obţinut în anul 1993, fiind prima generaţie de antrenori din ţară, de după Revoluţie. De asemenea, de ani buni este şi arbitru la competiţiile de dans sportiv din ţară, atingând deja nivelul maxim în domeniu ce poate fi accesibil pe plan intern. „Pot arbitra orice concurs în ţară. Mă întâlnesc la concursuri cu celebrul Mihai Petre, şi el fiind arbitru. Unii se miră când află că dansul sportiv are reguli extrem de stricte: se învaţă după carte, la fel ca în gimnastică. Există figuri cu denumiri specifice, iar un arbitru vede altfel un dans decât un simplu spectator", ne-a spus Claudiu Jecu.  

La ora actuală, profesorul de dans are mai multe grup, de copii şi adulţi, pe care îi iniţiază sau perfecţionează în acest domeniu. „Mă bucur că am urmat cursurile Facultăţii de Psihologie, fiindcă acum îmi pot înţelege mai repede elevii. Am învăţat cum îi pot motiva, cum pot comunica şi tipurile de caracter ale celor cu care lucrez", ne-a spus Claudiu Jecu.

Şi-a cunoscut soţia în paşi de dans

Profesorul de dans ne-a spus că şi-a descoperit pasiunea pe când era elev de liceu, în clasa a X-a, atunci când o colegă de şcoală l-a „dus" la primele lecţii. Ulterior, respectiva tânără a abandonat dansul sportiv, însă Claudiu Jecu a rămas să performeze în domeniu şi chiar a cunoscut-o, la unul dintre antrenamente, pe cea care ulterior avea să-i devină soţie.    

În calitate de antrenor a ajuns să obţină rezultate deosebite, foarte mulţi dintre elevii săi, mai ales copii, devenind campioni sau vicecampioni naţionali la dans sportiv. „Cea mai mare satisfacţie este aceea de a-ţi vedea elevul medaliat. Acest lucru mi-am şi propus acum, înfiinţând propriul meu club: să învâţ cât mai mulţi copii să danseze, să promovez dansul sportiv. Unii cred şi acum că este vorba de rock acrobatic, nu de vals vienez sau tango", ne-a mărturisit Claudiu Jecu.

Deşi, la un moment dat, în perioada 1999-2001, a încercat să se „rupă" de dans, muncind pe un vas de croazieră ca ospătar sau, ulterior,  încercând să deruleze o afacere, Jecu s-a întors tot la munca pe care o face cu cea mai mare plăcere, aceea de instructor de dans. „Secretul meu este că nu am venit niciodată la sala de curs fără chef de dans. Am fost norocos că am ales această meserie şi că pot să o practic", ne-a mai spus profesorul. Întreaga activitate a clubului este în sarcina sa, iar singurul „sprijin" material este cel pe care îl primeşte din partea cursanţilor, statul neimplicându-se în susţinerea unor astfel de activităţi.  

Întrebări şi răspunsuri:

Sunt copiii români mai talentaţi decât alţii în privinţa dansului sportiv?

Copiii noştri sunt extrem de talentaţi şi au o înclinaţie spre acest domeniu care ţine, cred, de originea noastră latină. Copiii români au rezultate foarte bune la concursurile de dans, chiar dacă se întrec cu reprezentanţii unor societăţi mai bogate, care îşi permit condiţii şi antrenori extraordinari.

Ce credeţi că aţi fi putut face altceva în viaţă în afară de dans?

Mi-a plăcut sportul, în special tenisul de câmp şi înotul. Nu cred că aş putea deveni un birocrat. Nici la calculator nu petrec prea mult, decât să citesc câte ceva.

Ce-i place:

 „Pe lângă dans, care rămâne marea mea pasiune, îmi place să călătoresc, să văd lucruri şi locuri noi. Am avut şi norocul să văd mare parte din Europa, precum şi din cele două Americi. Am călătorit mult prin Caraibe şi Statele Unite, însă am văzut şi Rusia".

Ce nu-i place:

 „Nu-mi place deloc, detest de-a dreptul politica. Sunt scârbit de ceea ce se întâmplă în acest domeniu, mai ales în ţara noastră. Nu-mi plac nici oamenii care fac politică. Despre cei mai mulţi dintre aceştia cred că nu au niciun fel de coloană vertebrală".

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite