Braşov: Circulaţie deviată pe DN1A

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Utilajele de deszăpezire au împrăştiat materiale antiderapante
Utilajele de deszăpezire au împrăştiat materiale antiderapante

Ninsoarea şi aglomeraţia au dat peste cap circulaţia pe DN 1, DN 73, dar şi pe arterele din Braşov. Începând cu ora 11.30, poliţiştii braşoveni au deviat circulaţia pe ruta ocolitoare DN 1A, Săcele-Cheia.

Încă de la primele ore ale dimineţii, zăpada s-a depus pe carosabil şi a dat bătăi de cap şoferilor care au plecat la drum. Pentru că majoritatea turiştilor şi-au încheiat astăzi vacanţa şi au pornit spre case, pe mai multe tronsoane de drum s-au creat adevărate ambuteiaje.

Pentru că numărul în creştere al maşinilor ameninţa blocarea circulaţiei pe DN1, echipajele poliţiei rutiere au deviat circulaţia pe varianta ocolitoare DN 1A, Braşov-Săcele-Cheia.

Poliţiştii au intervenit şi la Predeal şi pe Valea Prahovei, pentru fluidizarea traficului. Şoferii au fost din timp sfătuiţi să meargă pe rutele ocolitoare, însă au fost puţini conducători auto care au ales această variantă.

În Braşov, utilajele de deszăpezire au acţionat cu întârziere şi pe principalele artere, aşa că stratul de zăpadă de pe carosabil le-a dat şi aici de furcă şoferilor aflaţi în trafic.

Rute ocolitoare, doar pentru maşinile echipate

Poliţiştii au anunţat încă de dimineaţă că, în cazul în care vor apărea probleme pe Valea Prahovei, vor lua măsura devierii traficului pe variantele ocolitoare.

Turiştii care au părăsit staţiunile din zona Bran-Moeciu-Fundata au fost sfătuiţi să evite DN1 şi să mergă spre Piteşti, de unde au putut circula pe autostradă spre case. Şi cei cazaţi în staţiunile de pe Valea Prahovei au putut apela la DN 1A, pentru a ajunge acasă. Singura condiţie a fost ca autoturismele să fie corespunzător echipate.

„Varianta ocolitoare DN 1A, Braşov-Săcele-Cheia, este în stare foarte bună. Marcajele au fost de curând refăcute, iar drumul a fost curăţat încă de azi-noapte, aşa că este o alternativă foarte bună pentru şoferii care nu vor să piardă timpul din cauza aglomeraţiei. Pentru că şoseua este una cu serpentine, conducătorii auto trebuie să aibă însă maşinile echipate de iarnă, ca să nu aibă surprize neplăcute pe drum", a declarat subcomisarul Paul Ulieru, de la Info Trafic.

Turiştii care vor să scape de îmbulzeala de pe şosele, pot pleca astăzi de la munte cu un tren pus special la dispoziţia lor, de către CFR Călători. Acceleratul va pleca din Braşov spre Bucureşti Nord la ora 15.30. MAI MULTE AMĂNUNTE CITIŢI AICI

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite