Braşov: Cinci dosare penale pentru fraude electorale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul reclamaţiilor venite de la partide a fost foarte mare
Numărul reclamaţiilor venite de la partide a fost foarte mare

La Poliţia Braşov au fost preluate ieri 173 de sesizări privind fraudele electorale din judeţ. Cinci dintre acestea s-au finalizat cu întocmire de dosare penale. 72 dintre reclamaţii au venit din partea partidelor politice şi au reclamat mite electorale.

La Parchetul Tribunalului Braşov au fost înregistrate ieri cinci doare penale. Primul se referă la un săcelean care a vrut să voteze de două ori la aceeaşi secţie. Un alt caz care a ajuns în atenţia oamenilor legii este cel al unei minore, de 17 ani, care a fost lăsată să voteze. Membrii comisiei au realizat că fata nu are vârsta majoratului abia după ce aceasta a dat drumul votului în urna unei secţii speciale din Tărlungeni.

Şi unui lider politic din Augustin i s-a întocmit dosar penal. Acesta i-a dat unui localnic un pachet cu alimente pentru a-l convinge să voteze cu un anumit candidat.

„Celelalte două cazuri nu sunt la fel de clare. Un braşovean a fost prins la o secţie de votare din cartierul Tractorul că şi-a fotografiat buletinul de vot, iar un preşedinte de secţie de votare nu a acceptat xeroxarea unei liste cu numele şi codul numeric personal al votanţilor. Acestea urmează a se stabili dacă se va începe urmărirea penală sau nu asupra lor", a declarat cms.Liviu Naghi, purtător de cuvânt al Poliţiei Braşov.

Liviu Naghi a mai anunţat că numărul dosarelor penale ar putea creşte după ce se vor termina verificările la toate sesizările primite prin 112 şi de la partidele politice.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite