Chitarişti de renume din toată lumea s-au reunit la Sinaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intrarea la regalul de muzică  este liberă, iar organizatorii primit concerte de excepţie pentru toţi paionaţii de chitară clasică. 

Scopul acestui festival este de a oferi tinerei şcoli de chitară clasică din ţara noastră posibilitatea studierii cu cei mai importanţi maeştri internaţionali ai momentului, de a audia instrumentişti de valoare ai marilor scene de concert precum şi de a se compara cu şcoli de tradiţie ale genului din toată lumea. Anul acesta se împlinesc 27 de ani de la prima ediţie a festivalului, desfăşurată în ţara noastră.

Pe scena festivalului, desfăşurat în Sala de Teatru a Casino Sinaia, va urca în această seară, de la ora 19.00, Marcin Dylla, din Polonia. Născut în 6 iunie 1976, artistul a început studiul chitarei încă de la vârsta de opt ani.

image

În opinia criticii internaţioanale, Marcin Dylla este unul dintre cei mai virtuoşi interpreţi ai chitarei clasice, obţinând, între 1996 şi 2007, 19 premii I la festivaluri din Europa şi Statele Unite. 

Mâine, tot de la ora 19.00, pe scena festivalului va concerta francezul Florian Larousse, născut în 1988. La numai 22 de ani, tânărul este considerat unul dintre cei mai talentaţi chitarişti ai Franţei, după reuşitele sale la concursuri şi în turneul pe care l-a avut în SUA, Canada, Mexic, China şi Germania. 

Ziua de vineri este dedicată  unui concert de gală, cu un recital susţinut de oaspeţii Festivalului, iar sâmbătă are loc decernarea premiilor şi concertul laureaţilor. 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite