Braşov: Chiloţii foştilor militari, scoşi la licitaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi a mai scos la vânzare izmene, batiste, curele, pulovere sau umeraşe. Licitaţia a avut loc astăzi, dar nimeni nu s-a arătat interesat de izmenele şi chiloţii foştilor militari în termen. În consecinţă, licitaţia va fi reluată în 22 iulie.

Jandarmeria Braşov a scos la vânzare echipamentul foştilor militari în termen. Acesta se afla în depozit de trei ani, după ce, începând cu anul 2007 s-a renunţat la armata obligatorie şi s-a trecut la profesionişti.

Licitaţia de vânzare a echipamentului a fost organizată astăzi, la ora 12.00,  şi a fost o licitaţie publică deschisă cu strigare. Printre bunurile scoase la vânzare s-au numărat 1.621 de batiste, 8 bascuri, 1.776 perechi de chiloţi, 10 curele din piele, 2.860 perechi de izmene din pânză, 569 de pulovere, 150 de umeraşe şi peste 2.000 de prosoape. Preţul de pornire al acestor bunuri a fost apropiat de cel existent piaţă.

Din păcate, licitaţia a fost un eşec fiindcă nimeni nu s-a arătat interesat de chiloţii sau izmenele foştilor militari în termen. „În caz de neadjudecare, licitaţia va fi repetată în data de 22 iulie, ora 12.00, şi dacă nici de această dată nu se adjudecă, licitaţia se va desfăşura 28 iulie, ora 12.00. Trebuie spus că banii obţinuţi în urma vânzării acestor bunuri vor ajunge la bugetul de stat", a spus locotenentul Codruţ Negulescu de la Compartimentul Planificare şi Achiziţii Logistice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Braşov (IJJ).

În cazul în care nimeni nu se va arăta interesat de achiziţionarea echipamentului, uzat moral, acesta ar putea fi casat. Cu alte cuvinte, chiloţii sau curelele foştilor militari în termen vor fi distruse. „Potrivit procedurii, după epuizarea celor trei etape ale licitaţiei, publicăm, din nou, pe site-ul nostru o listă cu bunurile care rămân nevândute în vederea transmiterii lor fără plată la instituţii, preferabil, din Ministerul Cultelor. Dacă în termen de 30 de zile nu le ia nimeni, atunci singura variantă este casarea lor", a spus locotenent colonel Florin Neculai, adjunct al inspectorului sef al IJJ Braşov.

În paralel cu licitaţia pentru echipament, la IJJ Braşov mai este în desfăşurare o altă licitaţie, în cadrul căreia au fost scoase la vânzare piese auto care au aparţinut unor maşini scoase din uz şi care nu se mai află în dotarea Jandarmeriei. Prima etapă s-a consumat deja, următoarea urmând să aibă loc în data de 12 iulie.  

Cifră:

20.000 de lei este valoarea aproximativă a echipamentului scos la licitaţie

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite