Cetatea Rupea este în reabilitare şi va fi repusă în circuitul turistic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În total se vor investi 30 de milioane de lei, pentru ca vestigiul să îşi recapete faima de altă dată şi să atragă cât mai mulţi vizitatori.

Zidurile care stau să  cadă vor deveni în curând doar o amintire urâtă. Unul dintre cele mai vechi vestigii arheologice de pe teritoriul României, cetatea Rupea îşi va recăpăta faima de altă dată.

Peste 30 de milioane de lei au fost alocaţi pentru proiectul de refacere a cetăţii şi reintroducerea acesteia în circuitul turistic. Aproape 24 de milioane de lei sunt bani nerambursabilă proveniţi din fonduri structurale, prin programul numit „Reabilitarea infrastructurii turistice a oraşului Rupea". Restul finanţării vine de la autorităţile locale.

Lucrări de durată

În urmă cu doar câteva zile au început lucrările de reabilitare a infrastructurii cetăţii. Ministrul Turismului, Elena Udrea a făcut ieri o vizită pe şantier. „A fost încântată de proiect şi a declarat că este bine ca o cetate să fie legată de un mit, o legendă, pentru că astfel va atrage mai mulţi turişti", spune subprefectul Ciprian Băncilă.

Se vor consolidează zidurile şi turnurile, se va face un drum de acces cu două benzi, pe o distanţă de 2,42 kilometri, se va construi o parcare şi se va reabilita instalaţia de canalizare. Lucrările vor fi gata în trei ani şi jumătate. În plus, în zonă, vor fi amenajate şi spaţii expoziţionale.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite