Cetatea Făgăraşului prinde din nou viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Edilii au demarat o amplă campanie de curăţenie în cetate Foto: Bogdan Crăciun
Edilii au demarat o amplă campanie de curăţenie în cetate Foto: Bogdan Crăciun

Autorităţile locale intenţionează să creeze un circuit turistic, astfel ca monumentul să redevină un punct de atracţie pentru turişti.  

Vechea Cetate a Făgăraşului, care strânge la un loc culturile românilor, ale saşilor şi ale maghiarilor, se zbate de mai mulţi ani să supravieţuiască degradării. Banii prea puţini alocaţi bugetului local şi neimplicarea autorităţilor centrale au dus monumentul în anonimat, turiştii neavând la dispoziţie pentru vizitare decât un muzeu şi o bibliotecă.

Primăria a demarat acum o amplă campanie de curăţenie, iar în cel mai scurt timp intenţionează să dea drumul unui circuit turistic prin cetate, care să plece din actualul muzeu şi să aibă drept punct final fosta temniţă comunistă. Se doreşte astfel ca monumentul vechi de peste şase secole să redevină o atracţie.

Este nevoie de reparaţii

Edilii vor să redeschidă vechea cramă, după ce, de curând, după un lung proces au obţinut evacuarea firmei care ocupa spaţiul. „Nu putem face nimic până ce nu vom pune la punct sistemul de canalizare, care nu există. Din bugetul propriu vom executa studiul de fezabilitate, iar cu sprijinul Consiliului Judeţean, vom face şi lucrările", a precizat primarul Făgăraşului, Sorin Mănduc.

În toamna anului trecut, autorităţile au executat şi câteva lucrări de restaurare la Corpul de Gardă din Sudul Cetăţii care era aproape să se dărâme.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite