Braşov: Cea mai ieftină apostilă se găseşte la Prefectură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul de Aplicare a Apostilei din cadrul Prefecturii Braşov avertizează asupra cazurilor de abuz pe care le fac firmele de intermediere.  

Începând cu 21 mai, regulile de supralegalizare se vor schimba. Înregistrarea actelor de cerere a apostilei se va face într-o bază de date, la nivel naţional.

„Sunt foarte multe societăţi a căror cifră de referinţă este dublă decât cea practicată de biroul pubic. Avertizăm populaţia că aplicarea apostilei costă 22 de lei, plus trei lei cererea. Pentru persoanele juridice aplicarea apostilei costă 44 de lei şi 3 lei cererea. Toate aceste servicii costă dublu la firmele care intermediază acest seriviciu", a spus Daniela Chiţu, director executiv la Serviciul de Aplicare a Apostilei.

 

Maseurii vor apostile

În semestrul II al anului 2009, au fost solicitate 2047 de supralegalizări, dintre care 1510 de către persoanele juridice. Formularul de cerere a aplicării apostilei poate fi găsit gratuit la Servicul de Aplicare a Apstilei sau poate fi descărcat de pe site-ul Prefecturii Braşov.

Cele mai multe solicitări de supralegalizare au fost realizate pentru Belgia, Italia, Spania, Marea Britanie şi Franţa. „80% dintre actele apostilate au fost solicitate pentru cazierele judiciare, dar foarte cerute sunt şi cele pentru atestarea anumitor calităţi pentru munca în străinătatea sau pentru studii. De asemenea, pentru meseria de maseur avem foarte multe cereri", a mai spus Daniela Chiţu.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite